Prethodni članak
Sljedeći članak

Započela devetnica uoči župne svetkovine u Župi Uzvišenja Svetoga Križa


Foto: Andreja Kovačić/Darko Fiket 

Devetnica uoči župne svetkovine Uzvišenja Svetoga Križa – „Križove 2024.“ u istoimenoj župi u Svetom Križu Začretje započela je u četvrtak 5. rujna misnim slavljem i Smotrom mješovitih zborova. 

Euharistijsko slavlje predvodio je župnik  Župe sv. Luke Evanđelista u Travnom vlč. Darko Bručić Pavuk.

 

 

 

„U današnjem evanđelju možemo vidjeti i sami na koji je način Isus prišao k apostolima. Cijelu noć su pokušavali uloviti ribe, ali je bilo neuspješno. "Na tvoju riječ" je ključ koji otvara novo poglavlje u Petrovu životu i u životu ostalih učenika. Ljude loviti u Božju mrežu poziv je svima i svi u tome mogu biti uspješni, jer ne rade to u svoje ime nego u ime Isusovo. Zato je lijepo vidjeti iskrene vjernike koji su iskreno odlučili živjeti svoju vjeru pa i druge oko sebe motiviraju i potiču da slijede Krista. - poručio je u homiliji vlč. Bručić Pavuk.

 

 

Na smotri su, uz župni mješoviti zbor „Ivan Bradica“, nastupili Zbor Župe sv. Jelene Križarice iz Zaboka, Zbor sveti Mihael iz Mihovljana, Mješoviti zbor Župe svetog Jurja iz Đurmanca i Mješoviti zbor franjevačke crkve svete Katarine iz Krapine.

 

 

 

 

 

 

Na kraju smotre župnik i dekan Krapinskog dekanata preč. Vladimir Drnetić zahvalio je svima te uručio simbolične poklone voditeljima župnih zborova.

 

 

Domaćin susreta preč Drnetić petu godinu zaredom nastoji da to bude tradicijski susret koji će okupljati zborove s područja dekanata, ali i šire okolice Zagorja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook