Prethodni članak
Sljedeći članak

Zastave na pola koplja: Grad proglasio Dan žalosti zbog smrti bivšeg začretskog kapelana


Foto: Grad Zaprešić

Grad Zaprešić donio je Odluku o proglašenju Dana žalosti u povodu smrti župnika župe sv. Petra Apostola preč. Ivana Frkonje.

Podsjetimo, riječ je o svećeniku Zagrebačke nadbiskupije koji je svoje svećeničko služenje započeo 28. kolovoza 1994. godine kao župni vikar u Župi Uzvišenja Sv. Križa u Svetom Križu Začretju gdje je ostao dvije godine, do 18. kolovoza 1996.

Dan žalosti obilježit će se 31. siječnja 2024. spuštanjem zastava Republike Hrvatske i Grada Zaprešića na pola koplja na zgradi Gradske uprave Grada Zaprešića, kao i na ostalim zgradama u kojima je sjedište pravnih ili fizičkih osoba koje obavljaju samostalnu djelatnost te na zgradama ostalih institucija, ustanova, udruga i klubova na području Zaprešića koji imaju istaknutu zastavu.

Tijekom Dana žalosti neće se održavati programi ni događanja zabavnog karaktera.

"Pozivaju se pravne i fizičke osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost da svoje poslove obavljaju primjereno proglašenim Danom žalosti.Od župnika se možete oprostiti u crkvi sv. Ivana Krstitelja u srijedu 31. siječnja od 12:00 gdje će biti služena i oproštajna sveta misa i ispraćaj iz Zaprešića u 18:00, a posljednji ispraćaj bit će u četvrtak 1. veljače u 14:00 na groblju u Svetoj Jani.", priopćili su iz Grada.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook