Prethodni članak
Sljedeći članak

Zatrudnjela osmašica, ravnatelj škole šokiran!

Premda mladi već i u osnovnoškolskoj dobi stupaju u seksualne odnose, Zagorje je poput bombe potresla vijest o trudnoći


Premda mladi već i u osnovnoškolskoj dobi stupaju u seksualne odnose, Zagorje je poput bombe potresla vijest o trudnoći petnaestogodišnje učenice osmog razreda.



Trudnuća je već vidljiva, a učenica jedne zagorske osnovne škole polazit će nastavu sve dok bude mogla. Kad je shvatila da je trudna, djevojčica se povjerila svojim najbližima – majci, sestri i baki, a potom je njezin otac slučaj prijavio Centru za socijalnu skrb. Djevojčica je bila u vezi s osamnaestogodišnjakom, a sada su oboje u tretmanu Centra, čiji stručni tim čini sve da zaštiti maloljetnu trudnicu i pomogne joj.

Centar je mladića prijavio Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje u kazneno djelo na štetu maloljetne osobe. Mladić ne bježi od odgovornosti, ali kako je riječ o maloljetnici, pravo očinstva ustanovit će se tek kad ona bude punoljetna.

– Dijete moramo zaštititi, pružit ćemo joj pravnu i materijalnu zaštitu. Treba završiti osnovnu školu i nastaviti školovanje, a za to vrijeme mora biti na sigurnom, za što će se stručni tim Centra i pobrinuti. O posvajanju sada nema ni govora jer djevojčica ima punu potporu svoje obitelji. Ovo nije neka velika nesreća, posljedica na kraju može biti i lijepa, samo neka dijete bude živo i zdravo – kažu u Centru za koji je taj slučaj službena tajna i nikakve druge informacije za javnost više ne mogu iznositi.

Ravnatelj osnovne škole koju polazi osmašica koja još nije ni napunila 15 godina bio je šokiran time kako je cijela priča već dospjela u javnost jer su se s roditeljima bili dogovorili da sve ostane najstroža tajna.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook