Prethodni članak
Sljedeći članak

Završavaju "igre" oko kupnje Regeneracije

Posljedni krug javnog natječaja u kojem je Hrvatski fond za privatizaciju nudio državni paket, odnosno 72% dionica zaboč


Posljedni krug javnog natječaja u kojem je Hrvatski fond za privatizaciju nudio državni paket, odnosno 72% dionica zabočke Regeneracije po početnoj cijeni od 5,39 milijuna kuna, što iznosi 10% nominalne vrijednosti, završen je prošlog mjeseca.

Koja je ponuda kvalitetnija odlučit će, nakon razmatranja stručnih službi, Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju na sjednici koja će se održati ovoga petka.

Otkupljene su tri dokumentacije, no ponude su dostavile samo dvije strane, zabočka tvrtka M-Profil, zatim Kirchner, uprava i zaposlenici Regeneracije, dok krapinska tvrtka Jedinstvo, koja je također otkupila dokumentaciju, nije dostavila ponudu. – izjavio je glasnogovornik Hrvatskog fonda za privatizaciju Vedran Kukavica.

Ponuda M-Profila

M-Profil za 72% Regeneracije nudi 8,1 milijuna kuna, svih 363 zaposlenika zadržali bi, ne samo na godinu dana kako se tražilo u natječaju, već trajno, a kroz dokapitalizaciju tvrtke u prvoj godini uložili bi 10,5 milijuna kuna. Također, M-Profil u ponudi ističe i namjeru da kroz prve tri godine zaposli novih 50 radnika jer bi pokrenuli proizvodnju polistrirena, odnosno stiropora.

Nadalje, ponudom se obavezuju svu dobit Regeneracije u idućih 10 godina reinvestirati u njen razvoj. Menagmentu i zaposlenicama Regeneracije omogućli bi otkup 25% dionica pod istim uvjetima pod kojim bi ih kupili.

Ponuda Regeneracije i Kirchner-a

S druge strane, uprava Regeneracije na čelu s direktorom Anđelkom Švaljekom, te 265 zaposlenika ponudu su dali zajednički s njemačkom tvrtkom Kirchner, dugogodišnjim poslovnim partnerom Regeneracije. Oni nude iznos početne cijene, dakle 5,39 milijuna kuna, obavezuju se zadržati sve radnike najmanje godinu dana, a u pet godina zaposlili bi 50 novih radnika.

Od prihoda Regeneracije i prodaje neiskorištenih nekretnina, uložili bi 14,5 milijuna kuna.

USPOREDNE PONUDE

Ponuda M-Profila

Ponuda uprave Regeneracije

- za 72% dionica Regeneracije nude 8,1 milijuna kuna

- sva 363 postojeća radnika Regeneracije zaposlili bi trajno

- u prvoj godini uložili bi 10,5 milijuna kuna; dio u gotovini, dio kupnjom novog stroja,

- u tri godine zaposlili bi novih 50 radnika otvaranjem pogona za proizvodnju stiropola

- u roku od pola godine povećali bi plaće za 7% bruto iznosa, a nakon toga slijedila bi povećanja u prosjeku za 5% godišnje

- za 72% dionica Regeneracije nude minimalnu traženu cijenu 5,39 milijuna kuna

- obavezuju se na zadržavanje svih trenutno zaposlenih najmanje godinu dana

- ukupno bi uložili 14,5 milijuna kuna, dijelom iz profita tvrtke, dijelom iz prodaje nekretnina

- njemački partner Kirchner obećava narudžbu ukupne petogodišnje vrijednosti 5 milijuna kuna


Još članaka iz "Vijesti"

Facebook