Prethodni članak
Sljedeći članak

Završna svečanost projekta „Moje europske kvalifikacije“

„Moje europske kvalifikacije“ naziv je projekta kojeg je na temelju natječaja Ministarstvo vanjskih poslova


„Moje europske kvalifikacije“ naziv je projekta kojeg je na temelju natječaja Ministarstvo vanjskih poslova i EI odobrilo glavnom nositelju, udruzi HUKON i partnerima Zagorskoj razvojnoj agenciji te Krapinsko-zagorskoj županiji.


Projekt, čija implementacija traje još ovaj tjedan, za glavni cilj ima proširenje znanja o eurointegracijama kod učenika završnih razreda srednjih škola. Središnji je dio projekta održavanje jednodnevnih programa interaktivne nastave i radionica usmjerenih na razvijanje sposobnosti samostalnog učenja o EU i proaktivnog pristupa u sagledavanju vlastite pozicije, šanse i prepreka ulaskom naše zemlje u puno širi institucionalni, politički, gospodarski i kulturni okvir. Vrijedi spomenuti da je projekt načinjen dijelom na temelju prethodne procedure odabira i procjene interesa učenika za pojedine teme.

U projekt su uključene grupe učenika završnih razreda Srednje škole Oroslavje, Srednje škole Zabok, Gimnazije AGM iz Zaboka, zatim Srednje škole Krapina te Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću iz Zaboka.

Završna svečanost projekta održat će se u ponedjeljak, 21. prosinca u zabočkoj gimnaziji s početkom u 11,30. Učenike i ostale sudionike pozdravit će i uručiti potvrde, kao i nagrade za najbolje eseje župan Sinša Hajdaš Dončić, voditelj HUKON-a Momo Kuzmanović, zatim gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek, ravnateljica gimnazije Bibijana Šlogar, te direktorica ZARE Ines Gašparlin.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook