Prethodni članak
Sljedeći članak

„Zbog Aglomeracije uništavamo aute po grabama i moramo mijenjati amortizere“


Već smo u nekoliko navrata pisali o propustima i lošem vođenju projekta tijekom radova na izgradnje Aglomeracije Zabok – Zlatar na koje su se žalili i čelnici jedinica lokalnih samouprava, po društvenim mrežama pisali stanovnici dijelova naselja gdje se izvode radovi, a pratili smo i prosvjed koji su organizirali mještani Tugonice u Mariji Bistrici. Svi su oni nezadovoljni načinom i dinamikom provođenja radova, uglavnom u dijelu gdje se ceste, nakon izvođenja radova na kanalizaciji, nisu vratile u prvobitno stanje. Na mnogim su dionicama ostale rupe, što stvara velike probleme u prometovanju.

Uništavanje automobila

Aglomeracija obuhvaća 14 zagorskih općina i gradova. U nekima od njih radovi su privedeni kraju i ceste su nakon provođenja radova asfaltirane, dok u nekim dijelovima raskopane ceste čekaju na završetak već mjesecima. Upravo je tako u Gornjoj Stubici, u Brezanskoj ulici, gdje se mještani s nestrpljenjem, a već i s ljutnjom, čekaju da im se cesta dovede u prvobitno stanje. Iako je društvenim mrežama kružila objava kako je jedan stariji gospodin pao u spomenutoj ulici, spotaknuvši se na neku od mnogih rupa na cesti, iz njegove su obitelji to ipak demantirali. No, izrazili su veliki revolt zbog stanja u njihovoj ulici. – Čekamo već mjesecima da se cesta popravi, već se mjesecima vozimo po raskopanoj cesti, po grabama, sve se praši, uništavamo automobile i moramo mijenjati amortizere – kažu stanovnici u Brezanskoj ulici, čekajući izvođača radova da završi posao. – Čuli smo čak i da je asfalt toliko poskupio da se izvođaču radova navodno ne isplati uopće dovršavati taj posao i asfaltirati. Čekamo i dalje da vidimo kada će se konačno potegnuti asfalt – dodaju.

Prosvjed, no bez uspjeha

Mještani Tugonice i Podgrađa u Mariji Bistrici u ožujku su organizirali i prosvjed, no bez većeg uspjeha. Rekli su tada kako im je dosta vožnje po razrovanim cestama, prašini i kaljuži i uništavanja vlastitih automobila. Otada se nije puno promijenilo, a žustra se rasprava na tu temu povela i na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća u Mariji Bistrici, kada su vijećnici napali prisutnog direktora Zagorskog vodovoda Marija Mihovilića zbog sporog izvođenja radova na asfaltiranju raskopanih cesta. Mihovilić tada nije ponudio nikakve konkretne odgovore po pitanju Aglomeracije, ali je najavio da bi radovi trebali krenuti kroz desetak dana, što se, sudeći prema trenutačnom stanju, nije dogodilo. A precizne odgovore iz Zagorskog vodovoda za sada nismo dobili niti mi.

Naime, na naš upit od nekoliko pitanja o toj temi odgovorili su vrlo šturo.

"U tijeku je izvođenje radova, planirani završetak je tijekom 2024 g. Trenutno je većina gradilišta otvorena ovisno o stupnju gotovosti. Trenutno se izvode asfalterski radovi u Općini Veliko Trgovišće, nastavljaju se u Općini Sveti Križ Začretje i Općini Marija Bistrica, dok se u ostalima općinama rade pripreme za asfaltiranje", kažu iz Zagorksog vodovoda.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook