Prethodni članak
Sljedeći članak

"Zbog financijskih problema prešli u HDZ"

Središnji državni ured se u slučaju Oroslavja, prema mišljenju jednih, ponaša materinski, a prema mišljenju drugih maćeh


Središnji državni ured se u slučaju Oroslavja, prema mišljenju jednih, ponaša materinski, a prema mišljenju drugih maćehinski. Nevjerojatno je da HDZ-u na njegove upite odgovara promptno, a na upite legalne gradske vlasti s kašnjenjem ili uopće ne odgovara.
Iako smo više puta najavljivali, sada definitivno šaljemo kronologiju cijelog događanja u Oroslavju OESS-u, Odboru za lokalnu i područnu regionalnu samoupravu te odborima za zakonodavstvo i pravosuđe, a obavijestit ćemo i predsjednika države te predsjednike naših političkih stranaka - izjavio je na konferenciji za novinare zamjenik gradonačelnika Oroslavja Ivan Tuđa, okrivljujući za aktualnu političku situaciju u Oroslavju, osim HDZ-a i političkih prebjega, i Središnji državni udred.

Na konferenciji je otkriveno i da razlozi prelaska Vesnice Kantoci i Sanjina Žegreca u HDZ nisu bili isključivo političke prirode.

Tako je za Kantocijevu rečeno da je bez znanja Grada za grijanje u Otvorenom učilištu, koje je u vlasništvu Grada, utrošila gotovo 200.000 kuna, iako se na desetogodišnji rok grijanje moglo riješiti za 50.000 kuna. Za Sanjina Žegreca je rečeno da je u Nogometnom klubu Oroslavje ostavio dugove od 200.000 kuna, što će biti prijavljeno kriminalističkoj policiji.

Rečeno je i da je Žegrecova supruga osumnjičena za financijske malverzacije u oroslavskoj osnovnoj školi. To je za čelnike Grada potvrda da je Žegrec prešao u HDZ isključivo zbog financijskih problema.

Prema riječima voditelja Ureda načelnika PU krapinsko-zagorske, Miljenka Fruka, policija je doista zaprimila kaznenu prijavu za pronevjeru u Osnovnoj školi Oroslavje koju je podnio ravnatelj. Policija istražuje slučaj koji će po završetku istrage biti proslijeđen Državnom odvjetništvu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook