Prethodni članak
Sljedeći članak

ZBRAJAJU SE VELIKE ŠTETE: Olujno nevreme odnijelo krovove i uništilo stanove


Olujno nevreme koje je danas zahvatilo jedan dio Zagorja, posebno je velike štete napravilo u Gornjoj Stubici, u Hrenicama i Dobrim Zdencima.

Stradalo je dvadesetak kuća gotovo u samom centru Gornje Stubice, u Hrenicama, gdje su obitelji, uz pomoć susjeda i prijatelja, sanirale štete.

-Bili smo na poslu, kad je zvala susjeda i rekla da je vjetar odnio pola krova. Užas! Uništilo je krov, ali i cijeli tavanski stan. Šteta je ogromna. Pokušavamo pokriti nešto dok nije ponovo počela padati kiša – ispričala nam je obitelj Pavalić u Brezanskoj ulici, kojoj su u pomoć priskočili prijatelji, kako bi čim više toga pokušali sanirati.

Slično je bilo i kod susjeda, potrgani krovovi i crjepovi. Nitko nije ni razmišljao o količini i veličini štete, već samo da se čim prije, na bilo koji način, pokrije krov.

Vatrogasci gornjostubičkih dobrovoljnih vatrogasnih društava intervenirali su cijeli dan. Prvi poziv za intervencijom zbog nevremena zaprimili su negdje oko pola 11 sati, kažu, a mi smo ih na terenu ulovili iza 15 sati, kada su sanirali krov kuće jedne obitelji.

-Stradalo je dvadesetak kuća jače, na kojima je potrgalo i porušilo krovove. Vjetar je krovove nosio i po 100 metara dalje. Crjepovi su potrgani, dimnjaci… I u Dobrim Zdencima su posebno stradalo električni stupovi – ispričao nam je Marko Frajtak, zapovjednik DVD – a Gornja Stubica.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook