Prethodni članak
Sljedeći članak

Zdravstveno neispravno 90% uzoraka vode

Vodom iz lokalnih vodovoda u Krapinsko-zagorskoj županiji koristi se 35% stanovništva, a podaci Zavoda za javno zdravstv


Vodom iz lokalnih vodovoda u Krapinsko-zagorskoj županiji koristi se 35% stanovništva, a podaci Zavoda za javno zdravstvo pokazuju da u 90% uzoraka voda nije zdravstveno ispravna, pa je rješenje u priključivanju tih vodovoda u organizirani sustav vodoopskrbe.

Zagorski vodovod koji je najveći distributer vode u Zagorju radi na tome da se proširi sustav glavnih vodova, što će omogućiti da lokalni vodovodi uđu u organizirani sustav, a bitnu ulogu u tome imaju gradovi i općine koji bi trebali izraditi potrebne projekte.

U razvoj vodoopskrbe ulaže se 227 milijuna kuna, od čega će najviše novca doći iz državnog proračuna, dodatnih 50 milijuna iz raznih fondova, a u rekonstrukciju će se morati uključiti i općine te manjim dijelom korisnici.

Izrada Pravilnika o načinu i uvjetima priključenja na organizirani sustav vodoopskrbe je pri kraju, a u idućih desetak godina očekuje se da će svako kućanstvo u Zagorju biti uključeno u projekte vodoopskrbe.

Izvor: Radio Kaj

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook