Prethodni članak
Sljedeći članak

Zelenskij upozorio: „Rusija se sprema raketirati Odesu. To će biti ratni zločin“

Oglasio se i Papa Franjo...


Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij u nedjelju je rekao da se ruske snage spremaju bombardirati grad Odesu na ukrajinskoj obali Crnog mora.

"Rakete protiv Odese? To će biti ratni zločin", rekao je u televizijskom obraćanju.

U videoporuci u subotu Zelenskij je rekao da ruska vojska nije postigla svoje ciljeve, ali da je gotovo 10.000 ruskih vojnika poginulo u borbama. Taj se broj nije mogao neovisno provjeriti i daleko je veći od 498 smrti koje je Moskva priznala ranije ovog tjedna. Zelenskij je pozvao svoje sunarodnjake da istjeraju ruske snage iz Ukrajine.

"Moramo izaći! Moramo se boriti! Kad god se ukaže prilika", rekao je ukrajinski čelnik.

Pozvao je Ukrajince da "istjeraju to zlo iz naših gradova". Inače, danas je 11. dan ruske invazije na Ukrajinu. Propala je još jedna evakuacija civila iz Mariupolja, a ukrajinska vojska upozorava da Rusi žele zauzeti branu hidroelektrane pored Kijeva. U međuvremenu je objavljen podatak da je dosad u ratu u Ukrajini poginulo 38 djece. Rusija je prema riječima regionalnog dužnosnika  Vječeslava Čauša, kako prenose strani mediji, bacila bombu od 500 kilograma na stambenu četvrt u gradu Černihivu. Oglasio se i Papa Franjo odbacivši Putinov termin da je riječ o „specijalnoj vojnoj akciji“, već je Ukrajinu nazvao „mučenička država u kojoj teku rijeke krvi i suza“.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook