Prethodni članak
Sljedeći članak

Žena mi je poginula, ali iz Hitne nisu zvali

Bolom shrvana obitelj Ane Kuhte, 73-godišnjakinje koja je u utorak oko 22.05 poginula kao pacijentica u vozilu Hitne pom


Bolom shrvana obitelj Ane Kuhte, 73-godišnjakinje koja je u utorak oko 22.05 poginula kao pacijentica u vozilu Hitne pomoći, još uvijek ne zna što se zapravo dogodilo jer su dobili samo šturu obavijest od policije o pogibiji. Nije ih nazvao nitko od predstavnika zdravstvene ustanove u Donjoj Stubici u čijem je vozilu stradala.

- Htjela je ići u bolnicu da je izliječe, a oni su je do smrti izliječili. Nitko mi ništa nije rekao, samo znam da je moja žena otišla na liječenje. Zajedno smo još od malih nogu, a bila je zdrava i pokretna, jedino što je imala viši šećer koji ju je smetao, iako niti to nije bilo ništa opasno. Odlazila je samo na povremene kontrole u bolnicu - rekao je Vid Kuhta, očajni suprug poginule Ane Kuhte.

Budući da joj je u utorak nakratko pozlilo, supružnici Kuhta pozvali su Hitnu pomoć koja je kao i mnogo puta do sada tijekom više od 50 godina braka trebala Anu odvesti na redovitu kontrolu u bolnicu Sveti Duh. Kako su izjavili njezini susjedi, Renault Traffic koji je prešao u suprotni smjer udario je upravo na mjesto gdje je ona ležala.

- Došla je policija navečer kod nas i rekla nam što se dogodilo. Baka i deda su živjeli mirno u svojoj kući koju su preuredili za zajednički život nakon što su se prije malo više od deset godina doselili iz Njemačke. Nedavno su dovršili zajedničku obiteljsku grobnicu, ne znajući što će se dogoditi - objasnio je Boris Kuhta, unuk pokojne Ane.

Prema očevidu koji je provela policija, do teške nesreće na 13. kilometru Županijske ceste došlo je zbog neprilagođene brzine kojom je vozač Renaulta Traffica Ratko Z. (25) ušao u blagi lijevi zavoj te je pritom prešao u susjedni trak i sudario se s vozilom Hitne pomoći Citroenom Jumper.

Osim Ratka Z. koji je u nesreći teško ozlijeđen i život mu je još u opasnosti, teško je ozlijeđen i njegov suvozač Danijel Š. (20), a obojica su u bolnici Sveti Duh. Vozač Hitne pomoći Krešo B. (36) te putnica Barica Š. (49) lakše su ozlijeđeni te im je pomoć pružena u bolnici Sestre milosrdnice.

- Zbog očevida Županijska je cesta bila zatvorena za sav promet od 22.50 do 1.25 sati, a promet se odvijao obilazno preko mjesta Donja Bistra i Pojatno - objasnili su u PU zagrebačkoj.

Izvor: Jutarnji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook