Prethodni članak
Sljedeći članak

Zimska služba spremno dočekala prvi snijeg

Obzirom da je Zimska služba u Krapinsko-zagorskoj županiji u pripravnosti od 15. studenog, snijeg koji je jučer navečer


Obzirom da je Zimska služba u Krapinsko-zagorskoj županiji u pripravnosti od 15. studenog, snijeg koji je jučer navečer počeo padati, nikoga nije previše iznenadio.


Prema riječima voditelja odjela za održavanje i zaštitu cesta pri Županijskoj upravi za ceste Josipa Kartela, sve intervencije bile su planski organizirane, a najviše padalina bilo je u području podsljemenske zone, odnosno u Donjoj Stubici, te u Gornjoj Stubici i na potezu od Krapine do Maclja.

U drugim područjima padaline su bile u granicama normale, s time da ni u navedenim mjestima nije bilo kritično. Na zagorskim prometnicama sinoć i jutros interveniralo se sa desetak vozila s posipačima, navodi Kartelo.

Budući je ovo prvi ovogodišnji snijeg, za razliku od prošle godine kada je zima bila daleko jača, potrošit će se znatno manje sredstava na rad zimske službe, za što je ukupno predviđeno sedam milijuna kuna. Ono što ostane neutrošeno, ističe Kartelo, preusmjerit će se na održavanje prometnica koje su ionako u prilično lošem stanju.

Izvor: Radio Kaj

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook