Prethodni članak
Sljedeći članak

Život uz gradilište autoceste postao nemoguć

Od početka probijanja tunela Brezovica život je stanovnicima naselja Doliće u Krapini postao nemoguć. Osam obitelji koje


Od početka probijanja tunela Brezovica život je stanovnicima naselja Doliće u Krapini postao nemoguć. Osam obitelji koje žive u neposrednoj blizini gradilišta tražilo je pomoć mjerodavnih, poduzeća Strabag, Grada Krapine i županije.

No prašina se i dalje svakog dana diže. U ponedjeljak u podnevnim satima, nakon dva kišna dana, oblaci prašine nadvijali su se nad kućama.

- U početku smo postigli dogovor da cestu uz koju su naše kuće svakih nekoliko sati peru i očiste. To su i radili kraće vrijeme i onda opet sve po starom. Uz cestu ne postoji nogostup, a zbog blatnjave ceste i nepristojnih vozača koji misle da je cesta samo njihova bojimo se slati djecu u školu. U našim vrtovima sve je u prašini, kao i prozori na kućama, automobili, blato nam je uništilo pročelja. Nitko ne pita kako bolesni ljudi mogu udisati prašinu - žale se mještani.

Do gradilišta u tunelu napravljena je pristupna cesta tik uz kuće. Teški kamioni stalno prevoze materijal, okreću se pred našim ulazima u kuće, a u tunelu se radi cijele dane i noći. Gradska vlast ne pita ništa. Nitko još nije došao iako smo ih zvali da se uvjere kako mi živimo.

Činjenica je da kamioni bez problema voze cestom prema gradu unatoč prometnom znaku koji zabranjuje promet vozilima iznad pet tona. Vozače kamiona prijavljivali smo i policiji.

Svi nam samo govore kako se to mora napraviti. Mi to dobro znamo i nemamo ništa protiv gradnje te važne prometnice. Da skrenemo pozornost na sebe, ne prostaje nam drugo nego da svojim automobilima zatvorimo cestu. Valjda će se onda netko pojaviti - jadaju se mještani.

/Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook