Prethodni članak
Sljedeći članak

Zlatar : SDP - ovci napustili sjednicu Gradskog vijeća

U gradu Zlataru u zadnje vrijeme ništa ne može proći bez povišenih tenzija. Naime, na posljednjoj sjednici Gradskoga vij


U gradu Zlataru u zadnje vrijeme ništa ne može proći bez povišenih tenzija. Naime, na posljednjoj sjednici Gradskoga vijeća, u tijeku rasprave o benignoj temi komunalnog doprinosa, SDP – ovi su vijećnici bez riječi objašnjenja napustili su sjednicu.


Rasprava se vodila o za oporbu ( SDP, HNS, HSU, A – HSS) sporno određenih zona u koje uvrštene pojedine zlatarske ulice, pa i cijela naselja, a temeljem čega se plaća komunalni doprinos.

Socijademokrati su napominjali da ne znaju po kojim se kriterijama razvrstavalo pojedine dijelove grada u zone, jer stanje na terenu ne odgovara podjelama na papiru. Vladajući su se složili da bi trebalo točno odrediti kriterije po kojima bi se plaćao komunalni doprinos, a vodili bi se komunalnom „opremljenošču“ pojedine ulice. I kad je predloženo da bi se trebalo oformiti mješovito ( vlast + oporba) povjerenstvo koje bi utrvdilo kriterije uspoređujući komunalno stanje na terenu, uslijedila je rasprava koja je u trenucima izlazila iz okvira teme.

SDP – ovi vijećnici Josip Pozaić i Krunoslav Klancir odjednom su se digli iz klupa i napustili vijećnicu. Gradonačelnik dr. Miroslav Kopjar prokomentirao je kako mu nije jasno zašto SDP – ovci napuštaju vijećnicu usred rasprave. Tako ni poziv potpredsjednika Vijeća Darka Varge (HDZ), očito, nije našao na pravi odjek kada je na početku sjednice apelirao na zajedništvo među kolegama vijećnicima.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook