Prethodni članak
Sljedeći članak

Zlatna misa: Petorica zagorskih svećenika proslavila 50 godina svećeničke službe


Sedmorica zlatomisnika proslavila su u nedjelju 23. srpnja 2023., u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici, 50. obljetnicu svećeničkog ređenja, od njih petorica Zagoraca.

Zlatnu misu zajedno su proslavili: preč. Dragutin Bosnar, župnik Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije iz Oroslavja (rođen u Vinagori), mons. Franjo Biškup rođen u župi Lobor, a živi u samostanu časnih sestara uršulinki u Varaždinu, kojima je duhovnik, i ima službu kanonika pokorničara Čazmansko-varaždinskog zbornog kaptola Duha Svetoga, potom preč. Stjepan Čukman rođen u župi Marija Bistrica, gdje nakon umirovljenja i živi, preč. Antun Motočić rođen u Belcu, a službovao je u Mariji Bistrici, gdje i dalje nakon umirovljenja pomaže u marijanskom svetištu, zatim preč. Josip Pavlek koji je rođen u župi Mihovljan, a župničku službu vrši u Remetincu te preč. Alojzije Burja koji je umirovljen u Svećeničkom domu u Zagrebu, kao i preč. Ivan Topolnjak.

U misnom slavlju u crkvi na otvorenom bl. Alojzija Stepinca sudjelovao je i župnik u Hlebinama zlatomisnik mons. Josip Đurkan, dugogodišnji ludbreški župnik i rektor Svetišta Predragocjene Krvi Kristove, koji je došao s hodočasnicima.

Zlatni jubilej svećenicima je čestitao umirovljeni zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić te novi zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša, a čestitke i riječi zahvale uputio je i rektor Svetišta Majke Božje Bistričke preč. Domagoj Matošević.

Na misi su se s ostalim vjernicima okupili rodbina i prijatelji zlatomisnika.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook