Prethodni članak
Sljedeći članak

Znaor tvrdi da je sudski proces protiv njega montiran

Drugog dana iznošenja obrane, u četvrtak se bivši vlasnik Tehnomehanike Nediljko Znaor, kojega terete za niz zloporaba n


Drugog dana iznošenja obrane, u četvrtak se bivši vlasnik Tehnomehanike Nediljko Znaor, kojega terete za niz zloporaba na mjestu direktora poduzeća, osvrnuo na dosadšnji tijek suđenja koje traje cijelo desetljeće.

„ Zakon je isti za sve, ali nismo svi isti pred zakonom, a to se može primijeniti i na zagorsko državno odvjetništvo. Uvjeren sam da je grubo provrijeđeno moje pravo na pošteno suđenje kad mi je ranije izrečena uvjetna osuda za poreze i doprinose koje sam platio dvije godini prije nego što je podignuta optužnica. Stoga sam podnio tužbu Europskom sudu za ljudska prava „, spomenuo je Znaor u dvodnevnom iznošenju obrane pred vijećem suca Petra Šakića na Županijskom sudu u Zlataru.

„ Iz svega što sam dosad iznio i onoga za što me se dosad pravomoćno i nepravomoćno osuđivalo, suprotno dokazima iz spisa a s ciljem da me se pod svaku cijenu osudi, cijelom ovom slučaju daje karakter montiranog kaznenog postupka „, naglasio je Znaor. Bivši većinski vlasnik Tehnomehanike, nekad renomiranog marijabistričkog poduzeća za proizvodnju specijalnih čeličnih konstrukcija i hidrauličnih autonadogradnji, napomenuo je da njegovo poduzeće nije trebalo 2000. godine završiti u stečaju jer je već bilo preživjelo turbulente devedesete sa otežanim uvjetima poslovanja.

„ Činio sam sve što mi je bilo u moći da spasim Tehnomehaniku i nikada pri tom nisam napravio kazneno djelo. Posuđivao sam novac, vraćao ga i radili smo na osnovu ondašnjih zakona i računovodstvenih propisa. Izgubio sam firmu, izgubio sam zdravlje, ugled i sve čime sam se mogao ponositi do 16. veljače 2000. kad sa nepravedno 14 mjeseci završio u pritvoru „, rekao je Znaor na suđenju koje se nastavlja u petak kada će Znaor odgovarati na pitanja tužiteljstva i obrane .

Zoran Gregurek

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook