Prethodni članak
Sljedeći članak

Zoran Mamić više nije trener Dinama, na njegovo mjesto dolazi Damir Krznar

Uoči uzvratne utakmice osmine finala Europske lige između Dinama i Tottenhama, treneru "Modrih" Zoranu Mamiću Vrhovni sud je u većem dijelu potvrdio presudu po kojoj mora u zatvor na četiri godine i osam mjeseci.

  • Marko Prpic/PIXSELL

    Marko Prpic/PIXSELL


Vrhovni sud potvrdio je u ponedjeljak presudu osječkog Županijskog suda kojom je odbjegli čelnik HNK Dinamo Zdravko Mamić osuđen na šest i pol godina zatvora za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama. Najviši sud je Zoranu Mamiću smanjio kaznu zatvora sa četiri godine i 11 mjeseci na četiri godine i osam mjeseci, a bivšem porezniku Milanu Pernaru sa četiri godine i dva mjeseca na tri godine i dva mjeseca.

Bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću je potvrđena prvostupanjska presuda kojom je osuđen na tri godine zatvora, dodao je najviši sud u priopćenju u kojem navodi samo inicijale optuženika.
Zdravko Mamić je još uoči izricanja prve presude na osječkom Županijskom sudu pobjegao pred hrvatskim pravosuđem, a još nije poznato kada će njegov mlađi brat, Vrbanović i Pernar u zatvor. piše Jutarnji list.

Povodom objavljene presude Vrhovnog suda RH oglasio se i Dinamov trener Zoran Mamić

Njegovu izjavu kao i priopćenje GNK Dinamo prenosimo u cijelosti.
- Iako se ne osjećam krivim, kako sam već ranije najavio, ako presuda bude pravomoćna ja je prihvaćam kao takvu i podnosim ostavku na mjesto glavnog trenera i sportskog direktora GNK Dinamo. Klubu želim puno sreće i sportskih uspjeha u daljnjem radu - rekao je Mamić.

"Na održanoj sjednici Uprave GNK Dinamo prihvaćena je ostavka dosadašnjeg glavnog trenera i sportskog direktora te je na mjesto glavnog trenera prve momčadi imenovan gospodin Damir Krznar koji će ujedno obnašati i funkciju sportskog direktora kluba", dodaje se u priopćenju Dinama.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook