Prethodni članak
Sljedeći članak

Župan Hajdaš Dončić: „Afera kamioni neće imati utjecaj na SDP“

Smatrate li da su vaši stranački kolege zaista umiješani u aferu Daimler posredno kojom je došlo i do propasti marijabis


Smatrate li da su vaši stranački kolege zaista umiješani u aferu Daimler posredno kojom je došlo i do propasti marijabistričke Tehnomehanike i hoće li to imati kakvog utjecaja na SDP?

Hajdaš Dončić: Afera neće imati nikakvog utjecaja na SDP definitivno, a sudski istražni organi će u konačnici reći svoje. Koliko je poznato iz dnevnog tiska, radi se o uplatama od 2003. do 2008. godine, ali nigdje nisu spomenuta imena. Postoje istražitelji, postoji sudstvo koje u konačnici donosi odluku i ono je jedino važno.

Smatrate li da su slučajevi u kojima su podignute prijave protiv lokalnih čelnika iz redova SDP-a zapravo samo pokušaj da se sve političare pokaže jednakima ili ima nečeg drugog u tome?

Hajdaš Dončić: Postoji nešto što je vrlo jasno, a to su podignute optužnice, ali njih treba dokazati na sudu. Postoji razlika između dužnosnika koji su uhićeni i procesuirani i onih protiv kojih je podignuta optužnica. Optužnice ne bih htio komentirati. Ljudi koji su optuženi znaju na koji način su obavljali svoj posao odgovorno i za to će odgovarati. Ne bih komentirao nešto što nije u nadležnosti izvršne vlasti, nego hrvatskog pravosuđa. Uvijek postoje različiti spinovi i vrijeme kad se kreće s optužnicama. Međutim, kažem to je stvar službenih organa Republike Hrvatske koji procjenjuju, a na kraju će se vidjeti što je bilo u tome i što nije bilo.

Razgovarao: Sebastian Fuštin

Podijeli s prijateljima

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook