Prethodni članak
Sljedeći članak

Župan Hajdaš Dončić putuje u Bruxelles na Odbor regija Europske unije

Župan Siniša Hajdaš Dončić sudjelovat će 9. prosinca u Bruxellesu na drugom sastanku Zajedničkog savjetodavnog odbora ko


Župan Siniša Hajdaš Dončić sudjelovat će 9. prosinca u Bruxellesu na drugom sastanku Zajedničkog savjetodavnog odbora koji djeluje u okviru Odbora regija Europske unije.

Podsjećamo, na zahtjev Udruge gradova, uz potporu Vlade RH i Hrvatske zajednice županija, Odbor regija EU je nekadašnju Radnu skupinu za Hrvatsku zamijenio Zajedničkim savjetodavnim odborom (JCC). Ova tranzicija znak je bližih odnosa europskih i hrvatskih lokalnih i regionalnih vlasti, a prvi sastanak Zajedničkog savjetodavnog odbora Odbora regija Europske Unije i Republike Hrvatske održan je u lipnju ove godine u Dubrovniku.

Na drugom sastanku JCC-a na dnevnom su redu između ostaloga najnoviji razvoj odnosa i aktualne faze pretpristupnog procesa i utjecaj na lokalnu i regionalnu samoupravu, zatim teritorijalna struktura i nadležnosti jedinica lokalne i regionalne samouprave u EU, njihovo financiranje u zemljama Europske unije i drugo.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook