Prethodni članak
Sljedeći članak

Župan: Jana, vidimo se na Olimpijskim igrama!

Župan je održao prijem za srebrnu Janu Pavalić, s kojom je potpisao ugovor o stipendiranju , uručio joj je i novčanu nagradu za njezin uspjeh, a Plivački klub Olimp dobiva i novi kombi


Župan Željko Kolar danas je u svom uredu održao prijem za Janu Pavalić, plivačicu Plivačkog kluba Olimp, četrnaestogodišnjakinja koja je zadivila plivačku i sportsku javnost osvajanjem srebrne medalje na Europskom juniorskom prvenstvu u Rimu. Čestitao je Jani i njezinom treneru Ivici Androiću u ime svih stanovnika Krapinsko – zagorske županije na velikom uspjehu.

‘Podsjeća me na Janicu Kostelić’

-Jana je sa 14 godina oborila sve seniorske rekorde u niz disciplina i podsjetila me na Janicu Kostelić. Isplivala je u Rimu i normu za Olimpijske igre, ali na žalost malo prekasno, ali iz razgovora s Janom i njezinim trenerom te s obzirom na njezine rezultate, na zrelost, godine, volju i želju za napredovanjem, za sportskim rezultatima, uvjeren sam da će 2024. godine na Olimpijskim igrama u Parizu Krapinsko – zagorska županija imati svoju sportašicu – rekao je župan, dodajući da je ogromna konkurencija u europskom i u svjetskom plivanju, no da se već dugo se na svjetskoj sceni nije dogodilo da jedna tako mlada sportašica ili sportaš postigne tako fantastične rezultate.


Novi kombi, stipendija, nagrada Županije
-Čini nam veliko zadovoljstvo da je to postigla naša Jana. Mi rad Plivačkog kluba pratimo već godinama, nadam se da su zadovoljni. Ove godine u proračunu smo osigurali 100 tisuća kuna za potporu rada klubu, za iduću smo godinu, osim te potpore, dogovorili i kupnju novog kombija. Danas sam s Janom potpisao i ugovor o stipendiranju, s obzirom da ona prije ovog sjajnog rezultata u Rimu kategorizirana po olimpijskim kategorijama u treću skupinu. Potpisali smo ugovor za idućih 6 mjeseci, Jana će dobivati 400 kuna stipendije i ispred Krapinsko – zagorske županije smo joj kao nagradu odobrili jednokratnu novčanu nagradu od 2000 kuna, s obzirom da nakon što osvoji još nekoliko medalja na provenstvu Hrvatske koje je zadnja četiri dana u srpnju, ide i na more zasluženo, pa da se može malo provesti s prijateljima – dodao je Kolar.

‘Ovo što radi naš klub je malo svjetsko čudo s obzirom na uvjete u kojima treniraju’
Zahvalio je Ivici Androiću na sjajnim rezultatima kluba u posljednjih 25 godina, i na nizu sjajnih rezultata koje su postizali naši plivači. - Ovo što radi naš klub je malo svjetsko čudo s obzirom na uvjete u kojima treniraju. Entuzijazam koji imaju trener i klub je zapravo nevjerojatan, iz generacije u generaciju kako se pojavljuju novi plivači, oni stalno iznjedre nove šampione, a takvi veliki sportski uspjesi su i nama na ponos. Jani još jednom čestitke ne samo na ovoj medalji nego na niz sjajnih rekorda. Vidimo se u Parizu na Olimpijskim igrama – zaključio je župan.

Zahvala na podršci
Ivica Androić, Janin trener i sportski direktor PK Olimp Zabok zahvalio je županu Kolaru i cijeloj županiji na podršci koju godinama pružaju plivačkom klubu. Rekao je i da ih je župan ugodno iznenadio na dogovorenom novom kombiju. Nadam se da ćemo mu sve ovo vratiti našim dobrim rezultatima i za tri godine Olimpijkom u Parizu – rekao je Androić.

‘Osjećaj je odličan’
Europska juniorska viceprvakinja i višestruka hrvatska rekorderka Jana Pavalić rekla je kako u trku ide uvijek opuštene glave te da nije opterećena rezultatom. Dođe smirena i dade sve od sebe.
- Biti juniorska viceprvakinja odličan je osjećaj, ponosna sam na sebe i nadam se da ću imati još takvih osjećaja – iskrena je Jana, koja je već naviknula plivati u konkurenciji sa starijim plivačicama.

Talent, rad i predanost
Na pitanje kako si usklađuje dan, rekla je, da si složi raspored. Škola, odmor, zadaća, trening i to vrti cijelo vrijeme. Već su počele stizati i prve ponude, no još je rano. Tek kad završi srednju školu.
Na novinarsko pitanje zašto Jana toliko 'odskače', trener Androić odgovara: ' Nema tu recepta. Jana je izuzetno talentirana, to je 20- ak % njenog uspjeha, ali predanost tomu što radi i koliko to voli je najvažniji. Jer ona u svakom treningu i trci uživa i dok je to tak rezultat bude išao gore. '

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook