Prethodni članak
Sljedeći članak

Župan Željko Kolar: "Ponosni smo na dr. Franju Tuđmana, našeg Zagorca!"


Foto: Rikard Jadan

U društvu državnog tajnika u Ministarstvu poljoprivrede Zdravka Tušeka te Roberta Grebličkog, načelnika Općine Veliko Trgovišće, koja danas slavi svoj Dan, župan Krapinsko - zagorske županije Željko Kolar položio je vijence i zapalio svijeće ispred rodne kuće dr. Franje Tuđmana i kod Spomenika poginulim braniteljima u centru mjesta, a sve povodom 102. obljetnice rođenja prvog hrvatskog predsjednika.


- Ponosni smo na dr. Franju Tuđmana, našeg Zagorca, koji je u povijesnom trenutku prepoznao mogućnost da se Hrvatska osamostali. To je bila želja hrvatskog naroda i referendum je jasno to pokazao. Nažalost, nije bilo razumijevanja unutar federacije da to ostvarimo mirnim putem i morali smo to ostvariti kroz nama nametnuti rat. No to je za nas bio oslobodilački rat, pravedan rat i stekli smo neovisnost zahvaljujući naših hrvatskim braniteljima. I danas kad se sjećamo dr. Franje Tuđmana na njegov 102. rođendan, sjećamo se i svih poginulih i nestalih branitelja, kao i civilnih žrtava koje su dale svoj doprinos stvaranju države. Ono što sada želimo jest stvoriti državu s takvim uvjetima da mladi ljudi ovdje mogu živjeti i da mogu ovdje stvarati obitelji - istaknuo je tom prigodom župan Kolar.



Zdravko Tušek iskoristio je ovu prigodu kako bi podsjetio da je isto, prije Kolara, učinio i predsjednik Vlade.

- Danas smo ovdje u Velikom Trgovišću, a tijekom poslijepodneva bio je ovdje i predsjednik Vlade Andrej Plenković, s potpredsjednicima, s ministrima i kandidatima s liste za Europski parlament. Također, premijer Plenković je sudjelovao ovdje i na znanstvenom skupu posvećenom dr. Franji Tuđmanu, a mi smo sada ovdje kako bismo odali počast prvom hrvatskom predsjedniku, ali i kako bismo dali potporu i načelniku Općine te dalje ohrabrili sve stanovnike Općine Veliko Trgovišće da svi zajedno radimo na boljitku općine - rekao je Tušek.


Vijenci su položeni uoči same svečane sjednice Općinskog vijeća Veliko Trgovišće koja je upravo u tijeku, a načelnik Greblički je prije sjednice istaknuo kako se prvog hrvatskog predsjednika u Velikom Trgovišću prisjećaju s poštovanjem.



.

.

.

.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook