Prethodni članak
Sljedeći članak

Županija birokraciji dodijelila 3.120, 00 kuna regresa

Prema kolektivnom ugovoru za zaposlene u upravnim tijelima Krapinsko-zagorske županije i tijelima lokalne samouprave zap


Prema kolektivnom ugovoru za zaposlene u upravnim tijelima Krapinsko-zagorske županije i tijelima lokalne samouprave zaposlenicima pripada pravo na regres za korištenje godišnjeg odmora u visini osnovice koja iznosi 3.125,50 kuna.

Na jednoj od posljednjih sjednica Poglavarstva u ovom mandatu odobrena je isplata regresa u bruto iznosu od 3.129,50 kuna. Neto iznos po zaposleniku kreće se od 1.600 do 2.000 kuna ovisno o visini stope poreza na dohodak.

Za isplatu regresa je u županijskom proračunu za ovu godinu osigurano 260.000 kuna.

Sa takvom odlukom složili su se svi članovi Poglavarstva, dakako i zaposlenici Županije, njih 71. Član Poglavarstva Milan Husnjak (SDP) ipak nije šutke prešao preko toga.

Po njemu zaposlenici Županije trebali bi dijeliti sudbinu ostalih radnika kojima je taj novac za godišnji odmor samo želja. Njegov je stav da bi iznos trebao biti manji, ili ga čak ne bi trebalo biti, jer bi na taj način pokazali društvenu solidarnost.

Na njegovo pitanje u kojem se iznosu isplaćuju regresi u gospodarstvu naše županije, djelatnici nisu znali odgovor, čak ni prosječan iznos.

Rečeno je da na takva pitanja poduzeća nisu dužna odgovoriti. Županica Vlasta Hubicki kazala je kako poštuje socijalni trenutak i izrazila žaljenje ako neke tvrtke loše stoje. "Nikada nismo radili tajno, pa ni taj podatak nije tajan", odgovorila je Milanu Husnjaku na njegov komentar da se sa tim upozna javnost.

"U četiri godine koliko vodim županiju, Županijsko je poglavarstvo donijelo puno dobrih zaključaka, pa i onih koji potiču razvoj gospodarstva naše županije", kazala je županica.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook