Prethodni članak
Sljedeći članak

Županija dobiva trenera ruralnog razvitka

Radi bolje operativnosti i koordinacije između gospodarstava koja se žele baviti određenim oblicima selektiranih dijelov


Radi bolje operativnosti i koordinacije između gospodarstava koja se žele baviti određenim oblicima selektiranih dijelova turizma, Krapinsko-zagorska županija odlučila je pokrenuti pilot projekt, tj. sufinancirati rad trenera ruralnog turizma.

Prema riječima pročelnika za gospodarstvo Siniše Hajdaša Dončića trner bio osoba za kontakt sa obiteljskim gospodarstvima koja se već bave ili se tek namjeravaju baviti agroturizmom, vinogradarstvom i vinarstvom i drugim oblicima ruralnog turizma te im pomagao da se što lakše probiju na tržište.

Trener ruralnog razvitka za obiteljska gospodarstva bio nešto poput službe marketinga u velikim sustavima, naglasio je Hajdaš Dončić.

Županija će za ruralnog trenera, koji bi trebao odraditi jednogodišnji probni rok, mjesečno izdvajati 1500 kuna, zaključeno je na jučerašnjoj sjednici Županijskog poglavarstva na kojoj je za trenera predložen Petar Štefanec, profesor u Srednjoj školi Zabok.

Štefanec će raditi isključivo terenski posao, a zainteresirani gospodarstvenici do njega će moći doći preko županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook