Prethodni članak
Sljedeći članak

Županija kupila Udruzi distrofičara Krapina uređaj za iskašljavanje: 'Ovaj će uređaj članovima olakšati i produžiti život'

Udruga distrofičara Krapina izuzetno je vrijedna udruga, koja ima vrlo širok spektar djelovanja, društveno je odgovorna, provodi jako puno projekata i prvenstveno je orijentirana na poboljšanje kvalitete života svojih članica i članova, pohvalila ih je zamjenica Petek


Udruga distrofičara Krapina danas je dobila uređaj za iskašljavanje. Uređaj je vrijedan 35.000 kuna a kupnju je financirala Krapinsko – zagorska županija.

Predala ga je zamjenica župana Jasna Petek koja je istaknula da je Udruga distrofičara Krapina izuzetno vrijedna udruga, koja ima vrlo širok spektar djelovanja, društveno je odgovorna, provodi jako puno projekata i prvenstveno je orijentirana na poboljšanje kvalitete života svojih članica i članova.

- Takvim ljudima koji su u potrebi i koji su toliko vrijedni i angažirani i inače u društvu, nemoguće je ne udovoljiti ne jednu ovakvu potrebu koja se sastoji od parata za iskašljavanje. Naime, mišićna distrofija je jedna specifična bolest koja je progresivna i ovaj će im parat za iskašljavanje značiti sigurnost u trenutku kad dobe prehladu i kada bolest napreduje ili se zakomplicira. Samo saznanje da u udruzi postoji jedan takav aparat, koji se može koristiti u kući člana, velika je stvar – rekla je Petek.

Predsjednica Udruge Mirjana Janžek rekla je kako će ovaj aparat pomoći njezinim članovima, jer često kada se bolest zakomplicirati i ne mogu iskašljati sekret moraju biti hospitalizirani te da je ovim aparatom moguće zbjeći takve komplikacije. Rekla je i kako će dodatno educirati za rukovanje s njim.


Jedan od članova Udruge distrofičara Krapina, Ante Šoštarić koii već 45 godina boluje od mišićne distrofije rekao je da prije par godina zbog jake upale pluća jedva preživio. Zato mu je drago što je udruga dobila ovaj aparat, koji će članovima olakšati i produžiti život.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook