Prethodni članak
Sljedeći članak

Županija Ministarstvu zdravstva uputila vlastiti Prijedlog mreže hitne medicine

U Hrvatskom zavodu za hitnu medicinu prošlog je tjedna održana prezentacija Mreže hitne medicine za Krapinsko-zagorsku ž


U Hrvatskom zavodu za hitnu medicinu prošlog je tjedna održana prezentacija Mreže hitne medicine za Krapinsko-zagorsku županiju, a na kojoj su sudjelovali župan, Siniša Hajdaš Dončić, zamjenica župana, Sonja Borovčak, i ravnateljica Doma zdravlja KZŽ, Srebrenka Belec.

Prije konačne odluke o uspostavi Mreže hitne medicine, a koju donosi ministar zdravstva, Krapinsko-zagorska županija danas je uputila vlastiti Prijedlog mreže hitne medicine u Krapinsko-zagorskoj županiji, a nakon provedenih širih konzultacije kroz Savjet za zdravlje te u konzultacijama sa strukom, nastojeći na taj način izboriti maksimalnu skrb u postojećim uvjetima za stanovnike Krapinsko-zagorske županije.

Župan krapinsko-zagorski, mr.sc. Siniša Hajdaš Dončić, uputio je slijedeći prijedlog ministru, s punktovima hitne medicine pomoći:

4 punkta T1, i to u: DONJOJ STUBICI, KRAPINI, ZABOKU i ZLATARU
3 punkta dežurstva, i to u: KLANJCU, MARIJI BISTRICI i PREGRADI;
alternativno, kao minimum na koji Županija može pristati, a da se pritom ne naruši normalno funkcioniranje hitne medicine i skrb o pacijentima, župan predlaže:
3 punkta T1, i to u: KRAPINI, ZABOKU i ZLATARU
1 punkt T2, i to u: DONJOJ STUBICI
3 punkta dežurstva, i to u: KLANJCU, MARIJI BISTRICI i PREGRADI

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook