Prethodni članak
Sljedeći članak

Županija na Eko - etno Hrvatska

Krapinsko-zagorska županija i ove se godine predstavlja 5. izložbi proizvoda i usluga ruralnih područja «Eko &ndas


Krapinsko-zagorska županija i ove se godine predstavlja 5. izložbi proizvoda i usluga ruralnih područja «Eko – etno Hrvatska» u sklopu Jesenskog zagrebačkog velesajma. Na izložbi koja traje 11. do 16. rujna sudjeluje 12 predstavnika iz naše županije, a Krapinsko-zagorska županija će se predstaviti u utorak 11. rujna 2007. u 13 sati u paviljoni 1 Zagrebačkog velesajma.

Ponovnim sudjelovanjem na Eko-etno izložbi želimo predstaviti male proizvođače i tradicijske obrte utkane u našu sliku ekološki promišljenog ruralnog razvoja uz poticanje očuvanja autohtonih proizvoda u stočarstvu, voćarstvu, vinarstvu, proizvodnje sira, meda i sl.
Krapinsko-zagorska županija kontinuirano utječe na pozitivne promjene – vraćanje sjaja toplicama, poticanje seoskog turizma, stvaranje imidža poželjne destinacije, vrednovanje prirodnih i kulturno-povijesnih resursa, potpomaganje ekološke poljoprivrede. U samom proračunu Županije ove godine za poljoprivredu je izdvojeno 5,1 milijuna kuna što je 11,5 posto izvornih prihoda.

Od toga je tri milijuna kuna izdvojeno samo za različite subvencije što je tri puta više nego 2006. godine. Subvencioniraju kamate na poljoprivredne kredite od dva do četiri posto, a Puran zagorskih brega i Zagorski bagremov med su županijske robne marke koje pokazuje dobre rezultate.

Prošle godine otvorena je kreditna linija za agroturizam gdje obiteljska gospodarstva mogu dobiti kredite uz kamatu od samo dva posto koja se nastavlja i 2007.godine. Cilj agroturizma i poticaja koje je županija namijenila tome je da se proizvod proda na domaćinstvu gdje je i proizveden.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook