Prethodni članak
Sljedeći članak

Županija prrimila na čuvanje ratnu zastavu i odličje 103. brigade

Vlasta Hubicki, županica Krapinsko-zagorske županije danas je preuzela na čuvanje visoko odličje Reda Nikole Šubića Zri


Vlasta Hubicki, županica Krapinsko-zagorske županije danas je preuzela na čuvanje visoko odličje Reda Nikole Šubića Zrinskog i ratnu zastavu 103. brigade Hrvatske vojske od predstavnika brigade.


Odličje je smješteno u uredu županice gdje će također visjeti i ratna zastava ove zagorske brigade u kojoj je bilo oko 6500 boraca.

S ponosom i osobitom čašću, rekla je županica Vlasta Hubicki, preuzimamo čuvanje tih simbola 103. brigade dok se ne nađe prikladna prostorija za tu namjenu. Županica ujedno poziva sve načelnike i gradonačelnike u Krapinsko-zagorskoj županji da nađu rješenje gdje bi se mogla urediti spomen soba 103. brigade.

Ujedno će Županija dati potrebnu novčanu i organizacijsku potporu za izdavanje monografije 103. brigade Hrvatske vojske. Predstvanici brigade, umirovljeni brigadir Janko Šafranko, umirovljeni pukovnik Žarko Miholić i predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata za Krapinsko-zagorsku županiju Branko Bolfek smataraju da je mjesto na kojem će se čuvati odličje i zastava dostojanstveno, te su zahvalni županici na primanju i preuzimanju obilježja brigade.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook