Prethodni članak
Sljedeći članak

Županija subvencionira prijevoz učenika sa 2 milijuna kuna

Roditelji zagorskih srednjoškolaca ne bi smjeli plaćati veću mjesečnu kartu za svoje džake od 330 kuna mjesečno. Prema s


Roditelji zagorskih srednjoškolaca ne bi smjeli plaćati veću mjesečnu kartu za svoje džake od 330 kuna mjesečno. Prema sporazumu Krapinsko – zagorske županije i prijevoznika, koji je u četvrtak predstavljen u Uredu zagorskog župana na konferenciji za novinare, dogovorena je jedinstvena cijena za prijevoz sviju zagorskih učenika.
Jedinstvena tarifa iznosi 460 kuna, bez obzira s kojeg se dijela na koji učenici prevoze, a Županija će cijenu srednjoškolske karte, nevezano za vrstu prijevoza, subvencionirati s 15 posto. Najmanje isto toliko bi trebale novčano roditeljima olakšati općine i gradovi.
„ Ovaj je sporazum veliki uspjeh jer je s obzirom na smanjenje prihoda u našemu proračunu, za 5,5 milijuna kuna u 6 mjeseci, bilo upitno hoćemo li nastaviti subvencioniranje prijevoza naše djece do škole, što smo dosad činili sa 25 posto „, naglasio je župan Siniša Hajdaš – Dončić i napomenuo da će Županija za subvencije u školskoj godini izdvojiti 2 milijuna kuna.
Župan je pozvao čelnike zagorskih gradova i općina da u što većem postotku novčano pomognu roditeljima da imaju što manje izdatke za prijevoz školaraca. Po prvi put na krapinskom- zagorskom području postignut je i sporazum o prijevozu učenika osnovnih škola i to za naredne 4 godine, jer se dosad sve rješavalo putem narudžbenica.
U prvoj godini prijevoz pučkoškolaca košta 10 miljuna kuna. Prisutni predstavnici prijevoznika izrazili su zadovoljtvo dogovorom, iako, kažu, voze po najnižim cijenama u Hrvatskoj.Zastupnik ravnatelja srednjih škola Ivica Rozijan iznio je najsvježiji podatak iz škole kojoj je na čelu (SŠ Krapina) da će subvencije u njegovoj školi koristiti preko 70 posto polaznika.
Tekst i snimka : Zoran Gregurek

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook