Prethodni članak
Sljedeći članak

Županija subvencira prijevoz srednjoškolaca

Članovi Skupštine Krapinsko-zagorske županije na današnjoj su se sjednici složili kako je potrebno unaprijediti obrazovn


Članovi Skupštine Krapinsko-zagorske županije na današnjoj su se sjednici složili kako je potrebno unaprijediti obrazovnu strukturu u županiji te pomoći roditeljima koji školuju djecu.

Većinom glasova tako je podržan prijedlog Županijskog poglavarstva o subvencioniranju prijevoza učenika srednjih škola u drugom polugodištu, u visini od 50% na najnižu cijenu prijevoza za udaljenosti veću od pet kilometara.

Kako je rekao Davor Gredičak, zamjenik županice za društvene djelatnosti, novost je da će se u stopostotnom iznosu subvencionirati prijevoz učenika koji dolaze iz obitelji s troje ili više djece na školovanju. Prijedlog kluba vijećnika HDZ-a bio je pak da se prijevoz srednjoškolaca financira u potpunosti. Kako je rekao Ivica Zaplatić, uz županiju, koja bi za tu namjenu trebala osigurati 65% potrebnih sredstava, u financiranju trebaju sudjelovati i jedinice lokalne samouprave i to sa 35% sredstava.

Prema riječima Davora Gredičaka, gradovima i općinama se preporuča da oni u svojim proračunima osiguraju preostalih sredstava kako bi prijevoz srednjoškolaca bio u potpunosti besplatan, no to se nikome ne može nametnuti.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook