Prethodni članak
Sljedeći članak

Županija u suradnji s PBZ-om donirala još 20 prijenosnih računala i dodijelila 10 stipendija

Krapinsko-zagorska županija u suradnji s Privrednom bankom Zagreb uručila je još 20 prijenosnih računala područnim škola


Krapinsko-zagorska županija u suradnji s Privrednom bankom Zagreb uručila je još 20 prijenosnih računala područnim školama i obiteljima s više djece te osigurala 10 stipendija za učenike i studente.

Župan je potpisao ugovore sa šest srednjoškolaca i četiri studenta koji će tako primati stipendije od 400, odnosno 600 kuna. Studentske stipendije dodijeljene su studentima medicine, budući je riječ o deficiratnom zanimanju.

Uručena su i prijenosna računala preostalim područnim školama koje ih nisu dobila u prvoj donaciji, pa su tako sada sve područne škole nad kojima osnivačka prava ima Županija dobile računalo. Računalo je također dodijeljeno i Osnovnoj školi pri Specijalnoj bolnici u Krapinskim Toplicama, a preostalih sedam višečlanim obiteljima koje imaju školsku djecu.

Župan je također obznanio da Projekt energentske učinkovitosti u školama dobro napreduje te je ušao u kreditnu liniju podržanu od strane Europske komisije, pa bi sve škole u Zagorju ove godine mogle biti sanirane.


Snimio: Krunoslav Pavlina

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook