Prethodni članak
Sljedeći članak

Županija zanemaruje "manje atraktivne sportove"?

Piše: Zvonko Vlahović
Prošloga utorka u Zaboku je održana 10 sjednica Izvršnog odbora zajednice športskih udruga i save


Prošloga utorka u Zaboku je održana 10 sjednica Izvršnog odbora zajednice športskih udruga i saveza KZŽ.

Na sjednici je donesena Odluka da se preostala sredstva dobivena iz Županijskog proračuna dodijele prema kriterijima iz pravilnika koji je u primjeni već nekoliko godina, unatoč činjenici da je dosada održano više sjednica Izvršnog odbora zajednice športskih udruga i saveza KZŽ, te je na 9 sjednici donesena Odluka da se izvrši simulacija novog pravilnika, koja je trebala biti prezentirana na ovoj 10 sjenici svim članovima Izvršnog odbora zajednice športskih udruga i saveza KZŽ.

Donesenom odlukom svi Savezi će sredstva biti dostavljena u iznosu koji su dobili i u prvoj polovici 2005 god.

Unatoč činjenici da je točka 2 dnevnog reda 10-te sjednica Izvršnog odbora zajednice športskih udruga i saveza KZŽ glasila Razmatranje Pravilnika o kriterijima za vrednovanje i financiranje športskih udruga i saveza ista je završila samo s konstatacijom predsjednika (predstavnika nogometaša) da je isti neprimjenjiv, (valjda iz činjenice da nisu zadovoljeni apetiti nogometaša) po o istome ne treba voditi nikakovu raspravu, već se predlaže izrada potpuno novog Pravilnika(????)

Inače, još na 8 sjednici Izvršnog odbora zajednice športskih udruga i saveza donesen je prijedlog novog Pravilnika o kriterijima za vrednovanje i financiranje športskih većinom glasova, no nikako da se isti usvoji, odnosno isto se ne stavlja na glasovanje kao konačna prijedlog. Iz naprijed navedenog vidljivi su razlozi.

Rezultati simulacija novog pravilnika nisu prezentirani članovima Izvršnog odbora Zajednice.

Na sjednicu su razmatrane i prispjele zamolbe za dodjelu financijske pomoći. Iako je bilo prijedloga da se zamolbe stave na čekanje ( Poradi činjenice da u postojećem važećem Pravilniku ne postoji dodijela sredstava mimi kriterija a što je predviđeno novim Pravilnikom), većinom prisutnih (bez postojanja kvoruma ???) odobrena je financijske pomoć, naravno, a kome drugome nego matičnom udruzi predsjednika Zajednice športskih udruga i saveza KZŽ, a molba za financiranje, ne negometnog kluba, nastupa na svjetskom kupu u Americi je odbijena.

Nažalost, ovakovo ponašanje odnosno forsiranje samo jednog športa, te zanemarivanje tzv. manje atraktivnih športova samo doprinosi činjenici da sve više manjih saveza, ali Saveza s vrhunskim sportašima, ne želi sudjelovati u ovakovoj raspodjeli Županijskih sredstava kao ni u radu Izvršnog odbora Zajednice, koji se na svakoj sjednici sve češće susreće s problemom kvoruma.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook