Prethodni članak
Sljedeći članak

Županijska skupština prihvatila Strategiju razvoja KZŽ i proračun za 2011. godinu

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine vijećnici su podržali donošenje dva iznimno važna dokumenta. Najprije je prih


Na današnjoj sjednici Županijske skupštine vijećnici su podržali donošenje dva iznimno važna dokumenta. Najprije je prihvaćena Strategija razvoja Krapinsko-zagorske županije, a zatim i proračun za slijedeću godinu.

Direktorica Zagorske razvojne agencije Ines Kos istaknula je u svom izlaganju kako su dva osnovna cilja donošenja Strategije. Jedan je da se županija uspješno pripremi za korištenje fondova EU, a drugi je da se stvori baza razvojnih projekata koji će biti objedinjeni na jednom mjestu, moći će se revidirati i kandidirati na natječajima za dobivanje sredstava.

Svi klubovi zastupnika složili su se da je Strategija razvoja izuzetno važan dokument pa je ona i jednoglasno podržana.

Jednoglasno nije pak prihvaćen proračun za slijedeću godinu. On bi trebao iznositi 133.180.385 kuna planiranih prihoda. Od toga je 45 milijuna izvornih prihoda. Kad se od toga oduzme 32 milijuna koji pokrivaju zakonske i ugovorne obveze, ostaje tek 12 ili 13 milijuna koji se mogu rasporediti na projekte.

Obrazlažući proračun župan Siniša Hajdaš Dončić istaknuo je da će prioriteti biti povećanje izvornog dijela prihoda za sufinanciranje kamata obrtnicima i poduzetnicima, projekti energetske učinkovitosti, projekti edukacije i obrazovanja, socijalna i zdravstvena zaštita, a neće se zaboraviti niti ruralni razvoj, programi u turizmu.

U ime kluba HDZ-a Milivoj Škvorc obrazložio je da HDZ neće podržati proračuna, ali je rekao kako priznaje da predlagaču nije bilo jednostavno i da se s mnogo stvari može složiti. Kao posebnu stavku napomenuo je kredit za izgradnju bolnice gdje treba učiniti sve da se ta sredstva oslobode za investicije u opremu.

Na kraju je proračun prihvaćen s 24 glasa za, 6 protiv i 3 suzdržana.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook