Prethodni članak
Sljedeći članak

Županijska skupština: Župan se ispričao, oporba ga nazvala Pinokijom

Današnja sjednica Županijske skupštine bila je obilježena raspravom o izvješću rada župana od lipnja do prosinca 2009. P


Današnja sjednica Županijske skupštine bila je obilježena raspravom o izvješću rada župana od lipnja do prosinca 2009. Pa iako se slučaj gerila marketinga dogodio prošlog tjedna najviše riječi bilo je o njemu.

Sam župan odlučio se u svojoj raspravi osvrnuti na nedavne događaje.

- Kako bi se pažnja medija s tričarija svrnula na nama bitne stvari, poslužio sam se marketinškom doskočicom jer kao župan odgovoran sam promicati vrijednosti Zagorja. Žao mi je ako sam nesvjesno koga povrijedio i zbog toga se ispričavam - rekao je župan.

Vlasta Hubicki u ime HSS-a zatražila je županovu ostavku zbog štete nanesene županiji i stanovništvu, neprimjerenim gerila marketingom.

Najžešći u svojoj raspravi bio je u ime kluba HDZ-a, Branimir Jerneić. Upitao je što je sa županovim obećanim programom 5x1000.

- Koliko je radnih mjesta otvoreno u županijskim institucijama, a koliko u turizmu, Nema niti jedne solarne čelije, nema stipendija, nema prijenosnih računala. Što je s poljoprivrednim gospodarstvima? Od samo pet malih stvari niti P - rekao je Jerneić koji je izvješće nazvao Pinokio izvješćem te zaželio da u slijedećem izvješću nemamo župana lažljivca i Pinokija.

Na kraju raspave župan je oporbi poručio da vrijeđanje samo govori o njima, a biti će prilike na slijedećim izborima da pokažu svoje argumente.

Izvješće je prihvaćeno s 25 glasova za.

Snimio: Kruno Pavlina

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook