AK Zagorje osvojio je 50. Delta rally i vodeća je hrvatska rally ekipa

Zagorski auto klub dominira u ekipnom rally Prvenstvu Hrvatske

FotoJet.jpg

AK Zagorje (Oroslavje) ekipni je pobjednik 50. Delta rallya u Prvenstvu Hrvatske. Vozači našeg zagorskog kluba na „Delti“ su trijumfirali u konkurenciji 21 hrvatskog kluba. Drugo mjesto osvojio je Opatija Motorsport, a treće AKK Sveta Nedelja. Ovo je već drugo ekipno slavlje AK Zagorje u ovoj sezoni od ukupno tri rallya, pa su tako na vodećoj poziciji i na najboljem putu da pokažu da prošlogodišnji naslov prvaka nimalo nije bio slučajnost.

Horvat i Boc

AK Zagorje predvodili su Nino Bogović i Mateo Butorac koji su s Citroenom C2 1.6 osvojili treće mjesto u „generalki“ dok su u klasi 3 osvojili prvo mjesto. Samo poziciju niže tj. na četvrto mjesto u „generalki“ s Peugetom 206 RC 2.0 plasirali su se Dario Šamec i Nikola Miketić koji su osvojili i drugo mjesto u klasi 3, odmah iza klupskih kolega Bogovića i Miketića.

Šamec i Miketić

Nikola i Dario Labaš su sa Škodom Fabiom 1.4 16V stigli do četrnaestog mjesta u „generalki“ dok su u klasi 4 osvojili treće mjesto. Kristijan Kroflin i Stjepan Franjić s Citroen Saxom VTS 1.6 osvojili su 19. mjesto u generalnom poretku i 6. mjesto u klasi 4. Saša Horvat je kao vozač sa suvozačem Damirom Bocom iz Delte u Škodi Fabiji 1.4 16V osvojio 23. mjesto u generalnom poretku i 8. mjesto u klasi 4.

Kroflin i Franjić

I na kraju Vjekoslav Stubičan i Matija Labaš su Peugeotom 206 RC 2.0 osvojili 26. mjesto u generalnom poretku i 16. mjesto u klasi 4.

Bogović i Butorac
NAjčitanije