Damir Družinec završio je vratarsku karijeru i postao sportski direktor NK Stubica

Nakon 24 godine završena je jedna velika vratarska karijera

Damir Družinec 2.JPG

Prvog travnja ove godine u 20. kolu IV. NL-središte Zagreb - skupina A završena je jedna lijepa i uspješna vratarska karijera. U domaćem porazu od Sesvetskog Kraljevca (0:1) Damir Družinec zaradio je treći žuti karton i više se nije vratio među vratnice.

-Poslije  24 godine vratarske karijere odlučio sam da je dosta. Nakon tog poraza realno smo izgubili šanse za prvo mjesto u borbi s Golubovcem i ja sam u dogovoru s klubom odlučio da prekinem svoju  vratarsku karijeru - govori nam Damir Družinec.

Ovaj 41-godišnji vratar rodom iz Krapine prvu je utakmicu branio sa 17 godina u 2. HNL za svoj matični klub Zagorec KR. Nakon Zagorca KR promijenio je veliki broj klubova treće i četvrte lige, a branio je i u županijskoj ligi. Osim za Zagorec KR Družinec je branio za Mladost Zabok, Dubravu, Trnje, Tekstilac, Odru, Trešnjevku, Klanjec, Inkop, Stražu, M. Gubec, Jasku, a zadnjih je šest godina ovaj kvalitetni vratar branio u Tondachu.

-Zadovoljan sam svojom dugogodišnjom karijerom koja je bila uspješna. U jednom trenutku kada sam branio u IV. NL bilo je više klubova u kojima sam branio od onih u kojima nisam, što je pravio kuriozitet. Ponosan sam na svoju karijeru, ali isto tako i na činjenicu da sam ostvario brojna prijateljstva i da me u svim klubovima u kojima sam branio izuzetno cijene - zadovoljan je svojom karijerom Damir Družinec. Za njegovo veliko vratarsko umijeće sigurno su zaslužni i legnedarni Stinčić i Škorić, jer je Družinec čak sedam godina išao na vratarske treninge u NK Dinamo Zagreb.

Družinec nije samo odličan vratar, on je i visoko obrazovani građanin. Diplomirani je inžinjer strojarstva stalno zaposlen u zagrebačkom Končaru. Nakon trenerske karijere odlučio je ostati u nogometu. Prihvatio je dužnost sportskog direktora u NK Stubica. Prije 13 godina Družinec se skrasio i osnovao obitelj u Gornjoj Stubici, pa mu novi sportski posao neće biti daleko od kuće.

-Još dok smo Tomislav Staniša i ja zajedno trenirali u Zagorcu postali smo veliki prijatelji, a zadnjih pet -šest godina dolazio sam u Donju Stubicu kod njega na vratarske treninge. On je nekako bio najuporniji u toj ideji da preuzmem ulogu sportskog direktora u Stubici - govori nam Družinec.

Posao neće biti nimalo lagan. Stubica je ove sezone ispala iz IV. NL i želi što brži povratak tamo gdje joj je i mjesto. Klub su za sada napustili Stojak i Štok, te dva japanska igrača. Nažalost upitan je i nastavak karijere kapetana Daria Matuše nakon teške ozljede. Družinec je već povukao prvi potez i na trenersku poziciju doveo Miljenka Kunšteka.

-Miljenka sam doveo jer vjerujem u njegove kvalitete. Prije svega licencirani je trener, živi nogomet 24 sata, a sa Stražom ima iskustva u osvajanju I. ŽNL KZŽ i kupa Hrvatskog zagorja. U dogovoru s njim polako ćemo dovoditi igrače. S nekoliko igrača smo u završnim pregovorima. Naš cilj je jasan želimo prvo mjesto u I. ŽNL KZŽ i vratiti se u IV. NL - završio je Družinec.

U daljnjem razgovoru nam je otkrio da će paralelno s funkcijom sportskog direktora voditi i školu vratara u NK Stubica. Pred njegovim novim klubom uskoro je Izborna skupština i sigurno je da će doći do brojnih promjena. Družinec će kao sportski direktor naći svoje mjesto u novoj Upravi kluba i bit će vrlo važan kotačić u povratku Stubice na "staze stare slave".

Svoju vratarsku karijeru Družinec nastavlja u klubu u kojem je i počeo, u Zagorcu KR, ali naravno u veteranskoj momčadi koja spada među najbolje u državi. Nakon velike seniorske, sigurno smo započinje i jedna velika veteranska vratarska karijera.

NAjčitanije