Daniel Bažant i Rony Jason predvode elitu na MMA mega - spektaklu u Zaboku

U subotu će se u Zaboku s početkom u 19 sati održati borilački MMA mega-spektakl u organizaciji FNC pod nazivom "FNC 5"

fnc prava

Nepuna dva dana dijela nas od borilačkog mega-spetkala kakvo Hrvatsko zagorje još nije vidjelo. Zahvaljujući suradnji vodećeg regionalnog MMA trenera i promotora Dražena Forgača i poznatog zagorskog poduzetnika Tihomira Voriha u Gradskoj sportskoj dvorani u Zaboku u subotu 26.3. s početkom u 19 sati u sklopu mega eventa "FNC 5" održat će se 11 vrhusnih borbi, od kojih svakako najviše plijeni prva borba za naslov u lakoj kategoriji između Puljanina Daniela Bažanta i Brazilca Rony Jasona koji iza sebe ima čak 9 UFC borbi. Bit će to šlag na tortu ovog vrhunskog spektakla, u kojem će ljubitelji borilačkih sporotova zasigurno doći i na svoje.

Prvu od pet uvodnih borbi otvaraju naš Fran Luka Đurić i Talijan Pietro Matteo Lupino, nakon toga će snage odmjeriti Luka Milodgragović i Adnan Žilić, a u preostale tri uvodne borbe susret će se Matija Bosančić proti Raffaelea Stroppe, Đorđe Bukvić protiv Pleurata Smajlija i Denis Jurakić protiv Simonea D'Anne.
Sigurni smo da će i ove borbe biti i više nego atraktivne, ali nakon toga počinje pravo "kreševo".
Prvo će Patrik Čelić pokušati osvetiti svog prijatelja Luku Ćurkovića, kojeg je njegov protivnik Talijan Michael Reali na prošlom FNC eventu nokautirao već u 58 sekundi borbe. Sigurni smo da je Patrik koji je bio u kutu Luke Ćurkovića napravio dobru taktiku za Talijana.
Poslije te borbe Karlo Caput će nakon tri i pol godine pokušati izboriti svoju novu pobjedu protiv Grka Georgisa Kasidisa.
Nakon te borbe čeka nas obračun "teškaša" u kojem će Ivan Vitasović dočekati Finca Jussia Halonena. Ivan je u dobrom tonusu, posljednje dvije borbe dobio je nokatuom, pa se nadamo da će tako biti u Zaboku.
Event će polako dostizati vrhunac kada u "kavez" uđu Marko Bojković, najtalentrainiji MMA borac u regiji i Luka Giorgadze. Bojković je obećao da će Gruzijca očerupati kao "kokošku".
Što tek reći za borbu legende Ivice "The Terrora" Truščeka protiv Srbina Aleksandra Jankovića? Trušček je živuća legenda MMA sporta u Hrvatskoj, ali sigurni smo da još ima štošta za reći u ovom "gladijatorskom" sportu. Na pressici je najavio, "netko će pasti, oni ili ja", nadamo se da će on meč dočekati na nogama i uzdignute ruke.
Šlag večeri je prva borba za naslov u lakoj kategoriji između Daniela Bažanta i i Brazilca Rony Jasona. Bažant je u "priču" ušao nakon ozljede Filipa Pejića.

''Ovo je definitivno najteži protivnik u mojoj karijeri, koja nije nešto dugo zasada, ali nadam se da će biti. Kad smo saznali za ozljedu Pejića, odmah smo digli intenzitet treninga i spreman sam. Obožavam te nasilnike nad ženama, gušt mi je boriti se s njima" - izjavio je na pressici Daniel Bažant koji će sigurno imati snažnu podršku punih tribina.
Veliki dio karata je prodan, ostalo je još nešto karata za tribinu po cijeni od 80 kuna, što zaista nije puno s obzirom na da će se moći vidjeti 11 vrhunskih borbi od kojih je jedna i za pojas. Karte se mogu kupiti u sustavu Eventima, a isto tako i na benzinskim pumpama Petrol. Požurite, jer ih je zaista još malo i nemojte propustiti ovaj mega-spetkakl.
Ako želite borbe pratiti iz svojih naslonjača u miru svojih domova na linku 
https://www.fnc.tv/hr možete kupiti stream po cijeni od 29 kuna.
Važno je napomenuti da će za ulazak u dvoranu biti potrebna EU covid potvrda, a isto tako da svi koji nisu cijepljeni moći će na ulazu u dvoranu u subotu od 16-19 sati obaviti brzi antigenski test po cijeni od 70 kuna.

Sutra vaganje u dvorcu Gjalski
Ovaj mega-spektakl započinje sutra u 18 sati uvijek atraktivnim vaganjem u dvorcu Gjalski, u kojem će borci biti i smješteni zahvaljujući susretljivosti vlasnika Tihomira Voriha, koji je uz Dražena Forgača jedan od najzaslužnijih za ovaj mega-spektakl. Poznato nam je da je vaganje pred borilačke spektakle sve samo ne običan događaj i uvijek ima svoje čari. Zna se tu i zaiskriti, dogoditi nešto nepredviđeno, no organizatori su spremni na sve i sigurni smo da će i taj dio spektakla proći u najboljem redu.

Raspored borbi:
Uvodne borbe

Fran Luka Đurić (Hrvatska) - Pietro Matteo Lupino (Italija)
Luka Milodragović (Hrvatska) - Adnan "The Terminator" Žilić (Bosna i Hercegovina)
Matija Bosančić (Srbija) - Raffaele Stroppa (Italija)
Đorđe Bukvić (Srbija) - Pleurat Smajli (Hrvatska)
Denis Jurakić (Srbija) - Simone "The Tiger" D'Anna (Iltaija)

Glavne borbe:
Patrik Čelić (Hrvatska) - Michael Reali (Italija)
Karlo "The Croatian Cowboy" Caput (Hrvatska)- Georgis Kasidis (Grčka)
Ivan Vitasović (Hrvatska) - Jussi Halonen (Finska)
Marko "The Skull Crusher" Bojković (Srbija) - Luka Giorgadze (Gruzija)
Ivica "The Terror" Trušček (Hrvatska) - Aleksandar Janković (Srbija)
Daniel Bažant (Hrvatska) - Rony Jason (Brazil)