Dražen Forgač: 'Očekujem punu dvoranu i bit će to pravi spektakl u Zagorju'

EKSKLUZIVNO Alfa i omega MMA u Hrvatskoj, Dražen Forgač, dao nam je ekskluzivni intervju o spektakularnom MMA eventu koji će se održati u Zaboku 26.3. u 19 sati

Dražen Forgač - naslovna pixell.jpg

Ime Dražena Forgača u svijetu borilačkih sportova zaista ne treba posebno predstavljati. Nekoć vrsni borac, posljednjih deset godina uspješan je trener, ali i vrlo vješt promotor. Forgač je osnivač i glavni trener American Top teama u Zagrebu u kojem je treninge odrađivao s borcima kao što su Stipe Miočić, Mirko Filipović, Junior Dos Santos, ali i sa svim vodećim borcima regije. Prije tri godine Forgač je došao na ideju osnivanja organizacije koju je nazvao Fight Nation Championship skraćeno FNC, što se pokazalo kao pun pogodak. FNC je danas vodeća regionalna MMA promocija u kojoj nastupaju najbolji regionalni borci iz organizacija kao što su UFC, KSW, PFL i BELLATOR.
-Mi djelujemo od 2019. godine i iza sebe imamo 14 međunarodnh evenata, tako da imamo puno iskustva oko toga i trenutno smo najbrže rastuća i najpopularnija MMA organizacija u regiji. Imamo Armagedon ligu u kojoj se razvijaju talentirani mladi borci, a FNC je krovna organizacija gdje mečeve rade već etablirani borci iz regije i svijeta - govori nam Forgač

Zahvaljujući suradnji Dražena Forgača i zagorskog poduzetnika Tihomira Voriha pod okriljem FNC-a u Gradskoj sportskoj dvorani održat će se 26. ožujka u 19 sati jedan spektakularni MMA event sa čak jedanaest profesionalnih borbi, od kojih će glavna borba biti između Filip Pejića i Ronya Jasona iz Brazila koji je bivši UFC borac. Zabok će tako imati privilegiju da nakon Zagreba, Šibenika i Osijeka bude četvrta postaja FNC-a.
-Cilj nam je širiti našu organizaciju diljem Hrvatske, a ne samo da djelujemo po Zagrebu. Tako smo imali evente i u Šibeniku i Osijeku. Zagorski poduzetnik i zaljubljenik u borilačke sportove, Tihomir Vorih, imao je želju da se jedan takav event organizira i u Zaboku, na što smo rado pristali. Veselimo se dolasku u Zabok i u Hrvatsko zagorje jer je to kraj koji ima apsolutno tradiciju borilačkog sporta, pogotovo savatea i kickboxinga. Ljudi u ovom kraju vole boirlačke evente. Mi im donosimo potpuno drugo raziu produkcije na najvišem nivou što se tiče i zvučne i svijetlonse i video produkcije. Dolaze dva "šlepera" opreme, sve će biti na vrhunskom nivou. Gledatelje očekuje pravi show, ne samo u borbama već u cijeloj produkciji. Za produkciju je zadužen Ivas, najbolja produkcijska kuća u Hrvatskoj. Očekujem punu dvoranu i bit će to pravi spektakl u Zagorju - najavljuje event u Zaboku Forgač.

Borbu večeri odradit će Filip "Nitro" Pejić i pobjednik brazilskog ultimate fightera i bivši UFC borac Brazilac Rony "Jason" Mariano.
- Fight-card je po meni najjači do sada. Bore se svi prvaci Armagedona koji traje već dvije godine, plus etablirani borci poput Filipa Pejića kojeg ćemo nakon subotnje borbe u najvećoj europskoj asocjaciji KSW, već za mjesec dana gledat ćemo ga u Zaboku. Kad borac dolazi iz KSW-a na naš event znači da je to jedan vrlo ozbiljan card. On se bori protiv Brazilca Rony Jasona Mariana, bivšeg borca najjače svjetske organizacije UFC, što najbolje govori o kakvom se borcu radi - otrkiva nam Forgač.
No nije ovo jedina zanimljiva borca, cijela večer bit će obilježena kvalitetnim MMA borbama.
-Imat ćemo priliku na djelu vidjeti najtalentiranijeg mladog borca Balkana, Marka Bojkovića, koji se bori protiv neporaženog Rusa (omjer 5:0) Ilyasa Omarova. Svakako moram spomenuti i Ivicu Truščeka legendu hrvatskog MMA koji iza sebe ima preko 70 profesionalnih borbi i koii se boio po cijelom svijetu. On će se boriti s Aleksandrom Jankovićemi iz Srbije. Tu su i našl mladi borci poput Patrika Čelića, Luke Miodragovića, sve su to vrlo ozbiljna imena u ovom sportu - završio je Forgač.

Stipe Miočić, Dražen Forgač i Mirko Filipović

Dan prije samog eventa u dvorcu Gjalski u Zaboku održat će se tradicionalno vaganje pred event, koji je dio spektakla. U samom dvorcu Gjalski bit će smješteni i svi borci.
Karte za event već su u prodaji na svim prodajnim mjestima Eventima, a prema riječima Dražena Forgača prodaja ide vrlo dobro, a posebno dobro se prodaju najskuplja VIP mjesta uz sam "kavez". Karte za tribinu stoje 80 kuna, na parteru su cijene karata od 170-270 kuna, dok se VIP karte mogu nabaviti u rasponu od 270-470 kuna.