Dva gola, dva penala i dva crvena kartona

1. ŽNL 8. kolo: Sloga – Zagorec Veliko Trgovišće 1:1

sloga zagorec vt 2.jpg

U 8. kolu 1. zagorske nogometne lige Sloga je dočekala Zagorec VT. Još prošle sezone ove su dvije ekipe igrale 2. zagorsku ligu, plasirale su se u 1. sa drugog mjesta Zagorec VT, a sa četvrtog Sloga, no u međusobnu utakmicu u 8. kolu ušli su po osam osvojenih bodova. Nije to nikakva sigurna zona, jer ove sezone ispasti bi moglo više ekipa, ali baš je ova utakmica bila prilika da se još malo podeblja bodovni konto. Naravno, to nije moglo u punom obimu uspjeti i jednima i drugima. A kako to obično i biva, na kraju ipak dođe do podjele bodova.

Iz dva penala 1:1 do odmora

Moglo bi se  reći da su se važnije stvari događale u prvom dijelu, a što je više utakmice odmicala, to je bilo manje nogometa, a više razgovora sa sucem i nekih ne nogometnih, a tako prisutnih događaja. Nakon 15-tak minuta ispitivanja snaga, prvi su zaprijetili domaćini, točnije Siniša Slukan, koji je u 17. minuti potegnuo sa 20-tak metara, malo udesno, ali lopta odlazi preko gola. U 20. minuti napada Sloga, no nakon jednog udarca lopta se od bloka odbija u kontru gostiju, dolazi do Karla Jurine, kojeg prati Danijel Filipec, te uklizava u kaznenom prostoru, odnosi Jurinu i to je kazneni udarac za goste, a što nije nevažno i žuti karton za Filipeca. Udarac je izveden u 21. minuti, precizan je bio Alen Jambrešić, koji pogađa desni kut golmana Nikole Posavca za 0:1. No vrlo brzo na isti način domaćini dolaze do izjednačenja. Igrala se 27. minuta, kada je u kaznenom prostoru gostiju srušen Nikola Svornik i to je penal i za domaćine. Loptu na bijelu točku stavlja Slukan, Antonio Hržina čak malo dira loptu, ali udarac je precizan i jak i to je 1:1. Do odmora, u 36. minuti Jambrešić izvodi slobodan udarac za goste, sa nekih 20 metara s lijeve strane, no njegov udarac Posavec brani, točnije boksa loptu. I onda još jedan važan detalj u prvih 45 minuta. U 40. minuti Filipec zbog prigovora zarađuje drugi žuti karton i mora napustiti igru, pa Sloga ostaje sa 10 igrača. Na odmor se odlazi sa 1:1.

U nastavku i drugi igrač manje za domaćine, no bez promjene rezultata

Prvi su u nastavku zaprijetili domaćini i to već u 47. minuti. Duga lopta upućena je na Martina Pošteka, koji ide sam na Hržinu, ali pod pratnjom jednog igrača, malo gubi korak i gostujući golman kupi loptu pred njim. U 52. minuti nakon dodavanja s lijeve strane Slukan sa nekih 12-13 metara puca iz voleja ali preko gola. Gosti prijete iz slobodnog udarca u 55. minuti. Sa skoro 25 metara pucao je Jambrešić, preko živog zida, ali Posavec brani udarac tj. hvata loptu. U 61. minuti Poštek prima jednu loptu po desnoj strani, malo mu se odbija, ali na sreću domaćina do Slukana, koji primjećuje da je Hržina izašao malo s gola, pa pokušava lob udarcem, ali lopta prolazi pored desne stative. U 63. minuti gosti imaju napad preko desne strane, lopta je ubačena na Jurinu, koji sa 7-8 metara glavom puca preko gola. A u 69. minuti novi crveni karton za domaćine. Antonio Puđa je još u 55. minuti dobio žuti zbog držanja suparničkog igrača, a u 69. minuti zaradio je još jedna i to zbog preoštrog starta i još k tome u obećavajućoj prilici za postizanje gola. Tako Sloga ostaje sa 9 igrača. U 71. minuti gosti opet prijete preko desne strane, ovaj puta na ubačenu loptu skače Marko Županec i puca glavom preko gola. No, nakon toga, iako sa dva igrača više gosti ne mogu do konkretnije prigode, i praktički u zadnjih 20 minuta nema se što za zabilježiti. Tako na kraju u utakmici sa dva gola, dva penala i dva crvena kartona, svakome dolazi po bod.