Florian Šalec četvrti u klasi 5A

U Skradinu vožena međunarodna auto-moto utrka na brdskim stazama pod nazivom "Trke preko Krke"

IMG-20230606-WA0004.jpg

U organizaciji AK Mihovil iz Šibenika u Skradinu je vožena vrlo jaka međunarodna auto-moto utrka na brdskim stazama pod nazivom "Trke preko Krke",  a bilo je to ujedno i 17. Nagrada Grada Skradina u brdskom automobilizmu. Nastupila su čak 153 vozača Italije, Hrvatske, Austrije, Švicarske, BiH i Slovenije. Najviše je naravno bilo vozača iz Hrvatske i Slovenije, a ova se utrka uz PH, bodovala i za Prvenstvo Slovenije. U ukupnom poretku Florian Šalec (AK Zagorje Oroslavje) zauzeo je solidno 62. mjesto. Sa svojim Citroenom C2 R2 stazu je prošao u ukupnom vremenu 3:55.667. Ono važnije za Floriana bio je plasman u klasi 5A gdje je na kraju zauzeo četvrto mjesto u poretku za PH. Od postolja i trećeg mjesta dijelilo ga je nešto manje od četiri sekunde. Prvo mjesto u klasi 5A zauzeo je Saša Radola (AK Dubrovnik racing) u Hondi Civic Type r, drugi je bio Stipe Bekavac (AK Župa dubrovačka) u Ford Focusu, a treći Natanel Petrov (AK Ritz) u Zastavi 101. Radola je ujedno bio i kompletni pobjednik Grupe 5, gdje je Šalec na kraju zauzeo sedmo mjesto.

Floriana su kao i ostale vozače na ovoj utrci pratili brojni problemi. Zbog nevremena, obilnog pljuska, tuče i jakog vjetra održan je samo jedan službeni trening. Boks je bio poplavljen, a nastradala mu je i oprema pa je utrka morao voziti u mokrom kombinezonu.

-Cijeli vikend me je pratila neka neodređena nervoza i nisam bio stopostotno siguran u sebe i svoje vožnje. Promjenom pravilnika bio sam primoran staviti uteg od 60 kg u svoje auto, da budem u što slabijoj klasi. Kvaliteta automobila ove se sezone dodatno pojačala i konkurencija je puno jača. Vrijeme koje sam ostvario  isto je kao i prošle godine, a auto je 60 kg teži. Iz tog razloga moram biti zadovoljan i ne smijem se nervirati oko rezultata. Dižem glavu i idem snažniji u iduću utrku koja će se održati na brdu Malačka iznad Kaštel Sućurca - izjavio nam je Florian Šalec nakon utrke u Skradinu.

NAjčitanije