Gaj slavio nakon osam utakmice bez pobjede

Autor tz

27. kolo III. HNL-središte, Ponikve - GAJ MAČE 1:2

Gaj slavio nakon osam utakmice bez pobjede

Nakon osam sušnih kola u kojima je ostvario pet poraza i tri remija Gaj je napokon pobjedio. U Gajnicama su s 2:1 savladane Ponikve koje su sve bliže ispadanju iz trećeligaškog društva. Nadamo se da je ovo kraj krize koja je tresla Gaj i da će momčad iz Mača do kraja prvenstva opet biti na pravom kolosijeku.
Gaj je poveo u 12. minuti nakon što je dugu loptu prema kaznenom prostoru gostiju uputio Vukadin, a Radanović u pokušaju intervencije ispred Šabana pogodio vlastitu mrežu za 0:1. Pet minuta kasnije Brlečić nesmotreno gubi loptu, a Matos nakon ubačaja s lijeve strane silovito zakucava za 1:1. Potez utakmice vidjeli smo u 38. minuti. Raspoloženi Haramustek prodao je nekoliko "lažnjaka", a potom sjajnim eurogolom ponovno doveo Gaj u vodstvo od 1:2. Moglo je to vodstvo biti i veće da se udarcu Brlečića u 45. minuti nije ispriječila vratnica.
Gaj je bolji i u nastavku. Dobro priliku u 60. minuti propušta Šaban koji je zamalo neprecizan,baš kao i Kotarski nakon ubačaja Starjačkog u 75. minuti. Pred kraj su domaći malo pritsinuli, ali osim udarca Azizija preko gola nisu imali dobrog pokušaja, pa bodovi zasluženo idu u Mače.

PONIKVE - GAJ MAČE 1:2 (1:2)
ZAGREB: igralište Gajnice, GLEDATELJA: 100, SUCI: Kelihar, Pranjić i Vitković.
STRIJELCI: 0:1 Radnović 12' (ag), 1:1 Matos 17', 1:2 Haramustek 38'.
PONIKVE: Bermanec, Brcko, Dadić, Radanović (62' Lojber), Atlija (46' Bakarić), Adžaga, Matos (46' Berić), Azizi, Miklečić, Žejavac, Prenklapaj (46' Đopar). TRENER: Hrvoje Pipinić
GAJ MAČE: Bobinec, Deak, Brlečić (59' Kotarski), Krpanec, Hadžić, Haramustek (78' T. Benčić), Šaban (69' Starjački), Krznar, Postonjski, Vukadin, Mat. Benčić. TRENER: Franjo Pužin