Golubovec novom pobjedom zadržao vrh

4. NL – središte skupina A: 8. kolo: Golubovec – Prečko 2:1

golubovec prečko 11.JPG

Derbi 8. kola 4. NL središte skupina A igran je u Novom Golubovcu. Vodeći Golubovec je dočekao Prečko. Iako je razlika u bodovima prije utakmica bila sedam bodova u korist Golubovca, znali su domaćini da je Prečko težak protivnik. U tjednu je Golubovec ispao u kupu od Pregrade, a i nažalost ponovno se ponavlja i problem ozljeda, pa sve to daje dodatnu težinu. Podsjećamo, Golubovec je krenuo sa pet pobjeda, pa su stigla dva remija, pa je u ovu utakmicu ušao još uvijek neporažen.

Golubovec do ranog vodstva

Već u 2. minuti domaćini su zaprijetili jednom drugom loptom na Dubravka Vujicu. Teo Klanjčić je na golu gostiju bio malo neodlučan, ali ipak hvata loptu prije napadača domaćina. Na drugoj strani u istoj minuti Nikola Jakovljević puca sa 18 metara iskosa a lopta se od nekog odbija u korner, nakon kojeg Luka Stipić puca glavom preko gola. No u 3. minuti domaćini dolaze do ranog vodstva. Dario Bobek se probio po lijevoj strani, obrana ga nije dovoljno ozbiljno shvatila, što mu je dalo prostora za kvalitetno ubacivanje na nekih 10tak metara po zemlji. Za ostalo se pobrinuo Silvio Vukić koji je sjajno reagirao i iz prve pucao i pogodio uz samu stativu za 1:0.

Prečko pokušava u 11. minuti, opet udarcima izvan 16 metara, no i Filip Jaković i Stipić pucaju u blok, pa se lopta odbija u korner, nakon kojeg Patrik Stanišak na prvoj stativi puca pored gola. U 15. minuti Marko Poslon osvaja jednu loptu u vlastitoj polovici i daje izvrsnu dugu loptu na Vujicu, koji bježi obrani, ide prema Klanjčiću, ali ga Župan ometa taman dovoljno da udarac nema silinu, pa golman gostiju brani. U 23. minuti Vujica je primio jednu loptu na rubu kaznenog prostora na desnoj strani i dao u sredinu za Patrika Sokolića, ispred kojega obrana u zadnji čas izbija loptu.

U 30. minuti Nikola Bobek izvodi slobodan udarac s lijeve strane sa 45 metara iskosa, ubacuje na  Ivana Riseka, koji puca glavom okrenut leđima, a Klanjčić uz malo muke hvata loptu. U 32. minuti slobodan udarac za Golubovec sa 18 metara, skoro po sredini, no Vujica puca malo preko gola. U 34. minuti Vukić dobro odigrava za Vujicu, kojeg Rino Katunarić ruši na 20 metara. Ovaj puta puca Antonio Risek, i to vrlo dobro, ali Klanjčić je na visini zadatka i brani udarac. U 41. minuti I. Risek odlično se probio po lijevoj strani, nakon duplog pasa sa Vujicom stigao je do ruba kaznenog prostora i dao povratnu na 20 metara, gdje na loptu dolazi N. Bobek i puca jako ali malo preko gola. Tako se na odmor odlazi sa minimalnim vodstvom domaćina.

Prečko se vratilo, ali Dario Bobek pogodio za pobjedu

U nastavak se krenulo dosta živo, u 50. minuti sa najprije malom gužvom pred domaćim golom, a potom je slično bilo na drugoj strani, no neke posebno izgledne prilike nije bilo. U 58. minuti korner za domaćine izvodi N. Bobek, a dobro glavom puca Lovro Horvat Vuk, ali ipak malo neprecizno. No, na drugoj strani u 60. minuti dolazi do izjednačenja. Bila je to naizgled jedna ne previše opasna duga lopta na Marka Jurčića na 20 metara, no s gola je malo neoprezno izašao Filip Škvorc, ostao ''nigdje'', Jurčić je smirio loptu među čuvarima, i kada je primijetio da nema Škvorca na golu, lob udarcem pogodio za 1:1.

U 64. minuti Katunarić pokušava iz slobodnjaka za goste, sa nekih 25 metara, ali Škvorc hvata loptu. U 69. minuti Siniša Đurić puca iz igre sa 25 metara iskosa, no Škvorc uz sitne probleme ipak hvata loptu. U 74. minuti Vukić u kaznenom prostoru krade loptu Katunariću, bore se za loptu i Vukić pada. Domaćini žestoko prosvjeduju, no od penala nema ništa. U 78. minuti domaćini prijete po desnoj strani, nakon ubačaja lopta se odbija do D. Bobeka, koji puca iz trka, ali neko u zadnji čas blokira.

U 80. minuti Vujica i M. Bobek izvode kratko korner, pa M. Bobek daje po zemlji za I. Riseka, koji puca preko gola, a u 81. minuti Vujica puca iz slobodnjaka sa 30 metara, no Klanjčić lagano brani. U 83. minuti korner za Golubovec i kada je Prečko krenulo u izlazak, domaćini uzimaju loptu na 40 metara i najednom se Silvio Kostanjevec našao sam pred Klanjčićem malo iskosa, no puca preko gola. Ali još domaćini nisu stiglo odžalovati za zicerom, a u 84. minuti D. Bobek sa ruba kaznenog prostora malo iskosa izvodi potez utakmice i fantastičnim udarcem zabija eurogol za novo vodstvo Golubovca. U 86. minuti gužva pred golom domaćina Solomon Cho je ugurao loptu u gol nakon ubacivanja, ali suđeno je zaleđe. U 87. minuti Jurčić ostavlja povratnu na 20 metara za Stanišaka, a njegov udarac od bloka brani Škvorc. Prečko je do kraja pokušavalo do boda, no Golubovec se obranio i stigao do važne pobjede, kojom je zadržao prvo mjesto na ljestvici.

Izjave: Tomislav Škudar, trener NK Golubovec: ''Jedna odlična utakmica protiv jednog odličnog Prečkog. To je momčad koja voli igrati, iako smo rano poveli, u prvom dijelu su nam praktički sakrili loptu. No, držali smo vodstvo, a u nastavku napravili neke promjene, gurnuli Kostanjevca više u vezu što se pokazalo dobrim, ali smo nažalost u trenutku naše puna inicijative iz ničega primili gol. Nakon toga imali smo 3-4 stopostotne šanse, čisti nedosuđeni kazneni udarac, opet. Mladi sudac, ali milim da je prestrašno kakav penal nije sviran. No suđenje je bilo loše i za jedne i za druge, nekorektno. Čestitam svojim igračima na pobjedi protiv odličnog Prečkog i želim im dalje puno sreće ii puno bodova.''

Stipe Tokić, trener NK Prečko: ''Utakmica je bila vrlo dinamična, ali sudac nije bio na nivou ove utakmice. Domaćini su iskoristili neke naše pogreške, mi smo imali neki posjed, ali nismo uspjeli realizirati. Čestitam domaćinu na pobjedi, a mi idemo dalje.''

4. NL – središte skupina A, 8. kolo

GOLUBOVEC – PREČKO 2:1

SUCI: Petričević, Milačić, Tomić    GLEDATELJA: 100

STRIJELCI: 1:0 Vukić 3', 1:1 Jurčić 60', 2:1 D. Bobek 84'

GOLUBOVEC: Škvorc, Mat. Bobek, I. Risek, Poslon, Kostanjevec, Vujica, N. Bobek, D. Bobek, A. Risek (48' Horvat Vuk), Sokolić, Vukić; trener. Tomislav Škudar

PREČKO: Klanjčić, Kolak (60' Đurić), Jaković (80' Bencek), Katunarić, Stipić, Grubišić (60' Cho), Stanišak, Pušić (90' Omeragić), Jurčić, Župan, Jakovljević; trener Stipe Tokić