Golubovec preokretom pobijedio Slunj

Autor el

4. NL – središte skupina A: 17. kolo: Golubovec – Slunj 3:1

Vujica

Nakon domaćeg remija protiv Odre u zaostaloj utakmici, pa nakon toga i 1:1 u zagorskom derbiju kod Straže, Golubovec je u 17. kolu 4. NL središte dočekao zadnji Slunj, pa je jedino u obzir dolazila pobjeda. Po pobjedu su domaćini krenuli od prve minute, kao i uvijek na domaćem terenu (pa i ne samo domaćem). Već na samom početku Golubovec je stvorio nekoliko prilika, ali golman gostiju Maravić bio je siguran, a Dubravko Vujica pogodio je i stativu. No, nakon početnih prilika domaćina, u vodstvo ipak dolaze gosti. Igrala se 16. minuta, kada se nakon ubačaja iz kornera najbolje u gužvi snašao Danijel Matovina i pogodio za 0:1. Vodstvo gostiju šokiralo je domaćine i do odmora prilika više nije bilo. Poznato je da su Bobeki motor ove ekipe Golubovca, a izostanak trojce osjetio se. Ipak u nastavku je ušao Dario Bobek, ali s nastavkom je stigao i drugačiji pristup, pravi uragan, te je vrlo brzo Golubovec pokazao zašto je u vrhu ove lige. Napad za napadom uz sve jači pritisak domaćina urodio je napokon plodom. U 56. minuti jedna lopta dolazi do Roberta Kuharića, koji lagano vara svog čuvara, koji ga nakon toga ruši. Siguran s bijele točke je Vujica. Nedugo nakon toga, u 59. minuti R. Kuharić prima jednu dubinsku loptu i kada se ponovo očekivao dribling ovaj lukavo ubacuje u peterac gdje natrčava Ivan Risek i glavom pogađa za 2:1.. Golubovec nastavlja u istom ritmu i ponovno dobiva kazneni udarac nakon sto je Ivan Piršić na crti rukama zaustavio loptu nakon udarca kresonje. Piršić dobiva crveni karton, Vujica zabija za 3:1 i potvrdu pobjede. I više od pobjede domaćine veseli oporavak igrača koji se polako vračaju u "vatru". Ovom pobjedom Golubovec je zadržao drugo mjesto na tablici i kakav takav priključak za Dinamom (OO). U 18. kolu Golubovec gostuje kod Blata.

4. NL – središte skupina A, 17. kolo

GOLUBOVEC – SLUNJ 3:1

SUCI: Šalković, Tuđa, Lukec

STRIJELCI: 0:1 Matovina 16', 1:1 Vujica 56' 11m, 2:1 I. Risek 59', 3:1 Vujica 63' 11m

GOLUBOVEC: Škvorc, I. Risek, Vinceljak, K. Kuharić (46' D. Bobek), Kostanjevec, Vujica (90' Kogoj), N. Bobek (77' Vukić), Kresonja, R. Kuharić, Sokolić (58' B. Leško), T. Leško; pomoćni trener: Tomislav Škudar.

SLUNJ: Maravić, Matovina (74' Vidoš), Paulić (74' Špoljarić), Bauman, Radočaj (90' Gračan), Piršić, Božičević (46' Sabljak), Suša, Jurčević (88' Krizmanić), Valentić (46' Zeko), Cindrić; trener: Dalibor Sabljak