Haramustek sa dva gola vodio Gaj prema "petardi" u Gajnicama

Autor

9. kolo III. NL-centar, Ponikve - GAJ MAČE 0:5

Haramutek

Sjajno izdanje Gaja u Gajnicama. Domaće Ponikve "stradale" su s 5:0 u utakmici 9. kola III. NL-centar. Maestralnu utakmicu odigrao je Tomislav Haramustek koji je zabio dva gola i dodao jednu asistenciju. Gotove sve opasne akcije Gaja polazile su od njega, a slabi domaćin mogao je i jače nastradati.

Bolju igru u prvom dijelu Gaj je okrunio pogotkom Haramusteka za 0:1 u 34. minuti nakon što je ne odveć jako pucao s ruba kaznenog prostora, a domaći vratar Bermanec loše reagirao i primio pogodak. Deset minuta kasnije Haramustek upućuje dugu loptu u kazneni prostor domaćina, ponovno loše reagira Bermanec kojeg lopta prelijeće, pa Postonjskom nije teško ugurati je u praznu mrežu za 0:2. Gosti su bili bolji i u nastavku, ali sve do 85. minute na semaforu je stajalo 0:2, a onda je Šaban koji je unio dodatnu živost u igru Gaja odlično prošao po lijevoj strani i idealno poslužio Radića kojem nije bilo teško zabiti pogodak za 0:3. Četiri minute kasnije već je 0:4. Haramustek odlično pronalazi Cvrtilu koji pogađa bliži kut Bermaneca. No nakon pogotka Cvrtila još jednom nabija loptu u gol, pa mu sudac Marinčević dodjeljuje drugi žuti odnosno crveni karton. Iako si igračem manje Gaj je do kraja povećao vodstvo na konačnih 0:5 majstorijom Haramusteka. Raspoloženi gosti promašili su još barem četiri zicera. Odlične prilike imali su Radić, Tepšić, Gajski i Cvrtila koji je u jednom navratu pogodio vratnicu.

Nakon nekoliko blijedih izdanja, momčad Gaja napokon je pokazala svoj potencijal. U idućem kolu Gaj očekuje još jedno gostovanje i to kod Dinama iz Odranskog Obreža.

PONIKVE - GAJ MAČE 0:5 (0:2)

ZAGREB: igralište Gajnice, GLEDATELJA: 100, SUCI: Marinčević, Šarić i Batušić.

STRIJELCI: 0:1 Haramustek 34', 0:2 Postonjski 44', 0:3 Radić 85', 0:4 Cvrtila 89', 0:5 Haramustek 90'+2

PONIKVE: Bermanec, Žerjavac, Juroš (66' Koletić), Devčić (80' Bešlić), Berić, Atlija, Đopar, Vragolović, Benko, Fajdiga (73' Mrkus), Gulin. TRENER: Hrvoje Pipinić

GAJ MAČE: Strahonja, Cvrtila, Brlečić, Postonjski, Haramustek, Josipović (76' Šaban), Gajski (90'+2 Gregurić), Sedak (78' Mazalović), Ivetić, Tepšić (90'+2 Sambol), Radić. TRENER: Marijan Glavica

CRENI KARTON: Cvrtila 89' (drugi žuti karton)