Hat-trick Drčića za uvjerljivu pobjedu Klanjca u Blatu

8. kolo IV. NL-središte Zagreb - skupina A, Blato - KLANJEC 1:3

Jakov Drčić.jpg

Nogometaši Klanjca odigrali su još jednu vrlo kvalitetnu gostujuću utakmicu i vratili se s punim plijenom iz Blata gdje s u 8. kolu IV. NL-središte Zagreb - skupina A savladali istoimenog domaćina s uvjerljivih 3:1. Klanjec se odlično taktički postavio od prve do zadnje minute i njegova pobjeda ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. Čvrst blok, brza tranzicija osnovni su postulati taktike Dragutina Tomaškovića koji je ovoj momčad uspio znatno podići samopouzdanje u odnosu na prošlu sezonu. No svakako moramo spomenuti fantastičnog Jakova Drčića koji igra maestralno, a u ovoj je utakmici postigao hat-trick. Drčić je pravi "španer", koji zna i zabiti i  prvo je ime ove momčadi, ali nikako ne smijemo zapostaviti ni ostatak momčadi koji iz kolo u kolo igra sve bolje.

Jedan od dragulja Klanjca svakako je Filip Pavlinić koji je imao prvu šansu na utakmici već u 4. minuti kada je ukrao loptu Tonkoviću i sam se spustio prema vratima Blata, ali je pucao u domaćeg vratara. Dvije minute kasnije na drugoj strani pokušava Elez, no D. Humski je siguran. U 8. minuti u dobroj je prilici Brlek, no domaći vratar Turčić nogom brani njegov udarac. Deset minuta kasnije ponovno je na sceni Brlek koji nakon pasa Drčića ulazi u kazneni prostor gdje ga ruši Kovačić, pa sudac Janković opravdano dosuđuje kazneni udarac. Loptu uzima Drčića koji puca u donji desni kut, vratar Turčić odlazi u suprotni, a loptu u mrežu za 0:1. U 32. minuti domaći opasno prijete dva puta nakon kornera s desne strane. Jednom je bip priseban Zrnc koji odbija u polje s gol-crte, a jednom vratar Humski koji brani težak udarac Sudena. Pet minuta kasnije nakon ubačaja Kovačića Elez glavom puca pokraj gola. Kovačić je u 44. priredio šansu Tonkoviću, a minutu kasnije Kulaševiću, no oba su neprecizni.

Nastavak je ponovno bolje otvorio Klanjec, pa tako u 54. minuti odlično puca Brlek s udaljenosti od 17 metara, lopta je išla pod prečku, ali je domaći vratar Turčić odlično obranio taj udarac. No dvije minute kasnije Turčiću nema spasa. Brlek krade loptu preležernom Tonkoviću i dodaje do Drčića koji s petnaest metara udaljenosti efektno zabija pogodak za 0:2. Četiri minute kasnije Drčić izbacuje u priliku Brleka koji izlazi sam prema Turčiću, ali ovaj nogom brani njegov udarac. Igrala se 63. minuta kada je F. Pavlinić odlično nabacio s desne strane, a Drčić majstorski prsima umirio loptu i zabio pogodak za 0:3. Konačnih 1:3 postavio je Jurišić nakon što mu je asistirao Eterović. Mogao je Klanjec postići i četvrti pogodak u 75. minuti, ali se Brlek spetljao nakon odličnog pasa Drčića. Zadnju prijetnju na utakmici imali su domaći u 88. minuti kada Suden dobro puca iz slobodnog udarca, ali D. Humski brani njegov udarac.

BLATO - KLANJEC 1:3 (0:1)
BLATO: igralište Blato, GLEDATELJA: 50, SUCI: Janković, Belavić i Knezović.
STRIJELCI: 0:1 Drčić 18' (11m) 0:2 Drčić 56', 0:3 Drčić 63', 1:3 Jurišić 67'.
BLATO: Turčić, Tonković, Mihaljević (56' Čagalj), Suden, Kovačić, Eterović, Elez (46' Tudjak), Kulašević, Čilić (61' Papić), Jurišić, Mudronja (82' Čulina). TRENER: Mladen Muškovac
KLANJEC: D. Humski, F. Pavlinić, Bogović, Petrović (61' A. Humski), Brlek, Zrnc, Drčić, Lovrek, Leš (53' K. Pavlinić), I. Petrišić, Iveković (72' F. Petrišić). TRENER: Dragutin Tomašković