Hrvatska u polufinalu Europskog prvenstva gradonačelnika. Marko Vešligaj jedini je zagorski predstavnik

Autor ik
FotoJet - 2024-05-09T102908.351.jpg

Nogometna reprezentacija gradonačelnika Hrvatske jučer je na Europskom prvenstvu gradonačelnika u njemačkom Leipzigu ostvarila senzacionalan uspjeh, pobijedivši u četvrtfinalu moćnu Slovačku te se tako plasirala u polufinale ovog zanimljivog natjecanja.

Zagorske boje u hrvatskoj reprezentaciji, kao jedini s područja Krapinsko - zagorske županije, brani pregradski gradonačelnik Marko Vešligaj, koji je dugi niz godina bio aktivan nogometaš u NK Pregrada u mlađim kategorijama.

Inače, što se samog prventsva tiče, na njega se plasiralo 16 reprezentacija, a Hrvatska je nakon grupne faze u četvrtfinalu naišla na najtežeg mogućeg protivnika, već spomenutu Slovačku, koja je osvojila posljednja dva europska prvenstva, a do utakmice s hrvatskim gradonačelnicima na ovogodišnjem prvenstvu postigla je sveukupno 25 pogodaka, primivši pri tom samo jedan.

I protiv naših gradonačelnika su dominirali, igralo se praktički na jedan gol, onaj hrvatski, ali jedna briljantna kontra Hrvata, u jeku slovačkog napada, bila je dovoljna za senzaciju i plasman u polufinale.

Koliko je to velik uspjeh dovoljno govori činjenica da Slovačka ima 3000 gradonačelnika, Njemačka 11000, Italija 8000, a Hrvatska samo njih 128.

Inače, danas u polufinalu Hrvatsku čeka Rumunjska, koja u svojim redovima ima i igrače koji su igrali Ligu prvaka i sigurno će biti težak protivnik za Hrvatsku.

U slučaju pobjede za titulu najbolje momčadi Europe borit će se protiv boljeg iz dvoboja Češke i Ukrajine.