Ipak se igra!

Autor

Iako sam u posljednjem broju Zagorskog lista objavio kako je nastavak natjecanja u 1. ŽNL otkazan do slijedećeg vikenda,

p_726546nogomet 17.jpg
Iako sam u posljednjem broju Zagorskog lista objavio kako je nastavak natjecanja u 1. ŽNL otkazan do slijedećeg vikenda, ta se informacija na kraju pokazala netočnom. Još u srijedu oko podneva kontaktirao sam povjerenika za natjecanje Branka Kušana koji mi je potvrdio da se ovaj vikend ne igra 14. kolo. No, kako je ta informacija došla do klubova, tako su klubovi napravili pritisak i na povjerenika za natjecanje, i na predsjednika Nogometnog saveza i na ostale članove Izvršnog odbora, pa je na kraju ipak odlučeno da se 14. kolo održava po rasporedu.

Kako sam najavu za to imao spremnu već u ponedjeljak sad mi preostaje samo napraviti copy - paste:

Nakon poprilično dugačke zimske stanke u nedjelju će oživjeti nogometni travnjaci. U 15:30 (ne zaboravite da u nedjelju počinje ljetno računanje vremena) na 7 igrališta diljem Zagorja odigrati će se 14. kolo 1. Županijske nogometne lige. Derbi kola svakako je utakmica u Poznanovcu gdje drugoplasirani Inkop dočekuje četvrti Radoboj. Vodeći Oštrc gostuje u Svetom Križu Začretju kod Jedinstva. Trećeplasirani Gaj na svom terenu dočekuje posljednju Pregradu. Veliki derbi igra se i u Gornjoj Stubici gdje domaći Matija Gubec dočekuje Stubicu iz Donje Stubice. Dvoboj ovih dviju momčadi uvijek je interesantan bez obzira na trenutni plasman momčadi. U Mihovljanu se susreću dvije momčadi iz sredine poretka. Osmoplasirani Rudar dočekuje sedmoplasiranu Mladost iz Zaboka. Rudar iz Dubrave Zabočke ugošćuje Vatrogasca i u Oroslavju igraju Oroslavje i Straža.

Moram reči da već dugo nismo imali ovako zanimljivo prvenstvo i tako malu bodovnu razliku, kako na vrhu, tako i na dnu poretka. Samo je sedam bodova razlike između vodećeg dvojca (Oštrc i Inkop) koji ima po 25 bodova i devete momčadi u poretku (Jedinstvo) koje ima 18 bodova. Momčadi s dna poretka predvodi Matija Gubec na 10. mjestu s 14 bodova, dvostruko više od posljednje Pregrade. No, nakon samo jednog kola poredak se može značajno promijeniti.

U klubovima su svi većinom bili rezervirani u izjavama oko kandidata za naslov prvaka. Najčešće spominjana imena su vodeći dvojac, Oštrc i Inkop, zatim momčad Gaja i zabočke Mladosti. Tu je i Radoboj koji je već nekoliko sezona pri samom vrhu. Bez šansi nisu ni Stubica i Rudar DZ.

Na kraju, nadam se da krajem svibnja i početkom lipnja neču morati spominjati kojekakve kosilice ili tome slično.


Tomislav Benčić