Ivan Zubić individualno je radio s Kristijanom Lovrićem

Autor tz

Trener zabočke Mladosti aktivno je sudjelovao u razvoju jednog od najboljih napadača I. HNL, koje iz Gorice prešao u Osijek

SPORT 22.2._ZUBIĆ Ivan Zubić i Kristijan Lovrić na treningu Lokomotive.jpg

Prijelaz najboljeg igrača Gorice Kristijana Lovrića u Osijek pompozno je odjeknuo hrvatskom nogometnom scenom. Lovrić je dočekan u grad pokraj Drave kao najveća zvijezda i zasigurno je doživio najblistavije trenutke svoje nogometne karijere. Na njemu je sada da dokaže svoju kvalitetu i Osijeku, koji se njegovim dolaskom dodatno pojačao u borbi za kup i prvenstvo.

Malo ljudi zna da je za njegov napredak itekako zaslužan sadašnji trener zabočke Mladosti, Ivan Zubić, koji ga je individualno trenirao u Kustošiji u koju je iz rodnog Ogulina stigao prije sedam godina. S Kustošijom je Lovrić prošao put od klupe, do standardnog prvotimca, s kojim je zagrebački klub stigao od četvrte do druge lige.
-Prvo polusezonu u četvrtoj ligi Lovrić se nije baš snašao, imao je i neke svoje "mušice", pa je završio na klupi. Nakon toga je u njemu proradio inat, postao je znatno ozbiljniji i na proljeće je postigao 15 golova - prisjeća se prve sezone Kristijana Lovrića Zubića.
Zubić napominje da se već tad vidjelo da se radi o vrlo brzom igraču, koji ima "prvi korak", a uz to i snažan udarac. No isto tako ističe da je u to vrijeme bilo puno dobrih igrača i da nije čvrsto vjerovao u njegovu "eksploziju".
Njihova suradnja trajala je dvije i pol godine. Kada je Kustošija izborila treću ligu, otišao je u Lokomotivu, ali nije zadovoljio kriterije kluba s Kajzerice. Nakon toga Kustošija je izborila drugu ligu, a Lovrić je otišao na posudbu u Lučko. Na zimu se vratio u Kustošiju i odigrao sjajno proljeće u kojem je u deset utakmica zabio 12 golova, te spasio Kustošiju od ispadanja, a sebi izborio vizu za Goricu koju je maksimalno iskoristio. U 120 utakmicu za Goricu postigao je 54 gola, a stigao je i do reprezentativnog dresa.
-Kristijan je odavno prerastao Goricu i siguran sam da će uspjeti u Osijeku. To je igrač kojemu ne treba puno da postigne pogodak. On jednostavno čini razliku na travnjaku i siguran sam da je Osijek u njemu dobio pravo pojačanje - završio je Zubić.