Jana Pavalić potpisala tri vrijedna sponzorska ugovora

Veliko priznanje za najbolju hrvatsku plivačicu

SPORT 8.2._JANA PAVALIĆ 1.jpg

Plivačica Olimpa, Gornjostubičanka Jana Pavalić, protekle je godine zadivila hrvatsku plivačku i sportsku javnost. Oborila je ukupno 33 hrvatska plivačka rekorda, osvojila je 16 zlatnih medalja na Prvenstvu Hrvatske, no kruna sezone bila je srebrna medalja na 50 slobodno na juniorskom EP u Rimu. Potom je zablistala na Svjetskom plivačkom kupu u Budimpešti gdje je na 50 slobodno bila dvanaesta, a na 50 leptir nadomak finala - deveta. Po prvi puta je krajem studenog nastupila i na Svjetskom prvenstvu u Abu Dhabiju gdje je na 50 slobodno bila 24., na 100 slobodno 34., a na 50 leptir 27., što su vrlo dobri rezultati za djevojčicu od četrnaest i pol godina. Ovo je tek dio rezultata, ali svakako je vrijedan pažnje i divljenja.

-Prezadovoljna sam sezonom, ostvarila sam sve što sam si zacrtala. Špica sezone bila je europsko juniorsko srebro, na koje sam iznimno ponosna. Krajem sezone imala sam priliku na Svjestkom kupu i Svjetskom prvenstvu nastupiti s najboljim svjetskim seniorkama i mislim da ni tu nisam razočarala - govori nam Jana Pavalić.
Ovakav trud nije mogao proći nezapaženo od krovnih tijela hrvatskog sporta i hrvatskog plivanja. Tako će Jana ovih dana potpisati sponzorske ugovore s Hrvatskim olimpijskim odborom, Hrvatskim plivačkim savezom i proizvođačem sportske opreme za plivanje Arena. Ova tri ugovora dovoljna su da se Jana u potpunosti samofinancira i da ne mora više razmišljati kako će pokriti troškove prehrane, vitamina, priprema, natjecanja i odlaska na trening.
-Ovo su moja tri prva velika sponzorska ugovora i iznimno sam ponosna što je moj dosadašnji rad u plivanju prepoznat. Drago mi je da me se cijeni kao plivačicu i sportašicu, a isto tako što ću svoje roditelje osloboditi troškova i u potpunosti se sama financirati - s pravom je ponosna Jana.

Početkom ove godine malo ju je poremetila ozljeda, koja polako postoje prošlost. Jana od ovog tjedna kreće s punim angažmanom na treninzima. Bit će ovo sezona potvrde. Zbog ozljede izgubljeno je pet tjedana treninga, no Jana ipak vjeruje da će 19. 3. na mitngu "Viktorija" u Rijeci isplivati sve norme za juniorske EP, koje se u srpnju održava u Rumunjskoj, a već krajem srpnja nastupit će na Olimpijadi mladih koja će se održati u Slovačkoj, točnije u Banskoj Bystrici.

-Očekujem da ću u Rijeci isplivati norme za EP na 50 slobodno i leptir, te na 100 slobodno i leptir. EP u Rumunjskoj je špica sezone i očekujem medalje na 50 slobodno i 50 leptir. Na Olimpijadi mladih očekujem još i bolje rezultate, jer tu će plivati djevojke moje godište i godinu starije - otkriva nam Jana.
Pred njom je još jedan veliki izazov, a to je ostvarivanje olimpijske norme na 50 slobodno za OI u Parizu 2024. godine. Norma je 24,77, a Jana je za sada na 50-metarskom bazenu plivala u vremenu 25,28, što znači da je od Pariza dijeli 51 stotinka.

-Možda ne ove, ali iduće sezone svakako očekujem da ću ostvariti normu za Olimpijske igre u Parizu. Tamo ne mislim samo nastupiti, nego izboriti barem polufinale, ali dat ću sve od sebe da izborim finale. Nakon Pariza iduće OI su 2028. u Los Angelesu i tu očekujem medalju - optimistična je Jana, učenica 8. razreda osnovne škole Matije Gupca u Gornjoj Stubici. Otkrila nam je da joj u školi itekako izlaze u susret radi brojnih izbivanja, pa se zahvaljuje svim profesorima, a isto tako i ravnateljici Sanji Knezić, a posebno razrednici Marini Mikulec. 

Ivica Androić:"Jana je ovo zaslužila"
Jedan od najvažnijih ljudi u ovoj priči uz samu Janu i njene roditelje, svakako je njen trener prof. Ivica Androić. 

-Svojim rezultatom Jana je zaslužila ove sponozorske ugovore. Sada to mora potvrditi i opravdati. Samo nek je zdravlja i neće biti problema za napredak - otkriva nam Androić.
Od ovog tjedna Jana kreće u pakleni ritam. Tri dana u tjednu imat će po dva plivačka treninga, a uskoro kreće i s radom u teretani. -Ova godina će biti svojevrsna priprema za njen ulazak u seniorsko plivanje. Malo smo izgubili vremena zbog ozljede, no nije to za nju ništa nenadoknadivo. Važno je da bude prava na mitnigu Viktorija u Rijeci i da izbori sve norme za juniorsko EP, kako bi se mogli fokusirati na to natjecanje. Prošle smo godine išli neopterećeni i uzeli medalju, no sada ju moramo obraniti, što znači da u najmanju ruku moramo ponoviti rezultat iz Rima - govori nam Androić.

Pitali smo Androića što misli o olimpijskoj normi na 50 slobodno.
-Vjerujem da će Jana to ostvariti do srpnja iduće godine, tako da se za OI možemo pripremati godinu dana, a onda je tamo svašta moguće. Najvažnije je da joj pubertet prođe što bezbolnije, da nastavi s ovakvim fokusom i angažmanom na treninzima, onda ju ni velike stvari neće mimoići. Nadam se da neće biti problema, jer Jana ima sjajne roditelji, koji su mi zapravo veliki partneri u radu s njom - završio je Androić.