Juniori Zaboka treći u Hrvatskoj

Autor tz

U Splitu održana ekipina i pojedinačna završnica Prvenstva Hrvatske u stolnom tenisu

SPORT 31.5._STOLNI TENIS.jpg

Proteklog vikenda u Splitu je održana završnica PH u stolnom tenisu u konkurenciji juniora. Momčad Zaboka u sastavu: Petar Bašić, Mislav Posavec, Hrvoje Martinec i Tin Grabrovečki osvojila je treće mjesto, što je lijep uspjeh za ovaj klub. U skupini su Zabočani bili treći, nakon pobjede protiv momčadi Malinska Dubašnica i poraza od favoriziranog GSTK Zagreba. U eliminacijskoj fazi natjecanja savladana je momčad Visia Trnovec Bartolovečki s 3:1, čime su Zabočani osvojili treće mjesto u Hrvatskoj.

Drugi dana u mix parovima nastupili su Mislav Posavec i Hrvoje Martinec. Mislav je igrao u paru s Gabrijelom Alviž (HASTK Zagreb), a Hrvoje s Jelenom Vukelić (Varaždin). Oba para zaustavljena su u osmini finala.

U pojedinačnom djelu nastupilo je čak šest juniora Zaboka: Jakov Basa, Luka Kramarić i Tin Grabrovečki koji su svoj nastup završili u grupnoj fazi, dok su Mislav Posavec, Hrvoje Martinec i Petar Bašić svoje grupe prošli kao drugoplasirani. Sva trojica kasnije su poraženi u osmini finala. Martinec je poražen od Znike (GSTK Zagreb) sa 4:0, Bašić od Henca (TIS Zagreb) sa 4:1, a Posavec od Borovnjaka (GSTK Zagreb) sa 4:0.

U muškim parovima Martinec i Posavec stigli su do četvrtfinala, dok su parovi Bašić-Grabrovečki i Basa-Kramarić zaustavljeni u prvom dijelu natjecanja.