Komentar 15. kola 1. ŽNL: Pobjede vodeće petorke

Pet vodećih momčadi u poretku 1. županijske nogometne lige (Rudar D, Inkop, Zagorec VT, Jedinstvo i Radoboj) ostvarili su pobjede u utakmicama 15. kola.

zagorec stubica - tomaskovic.jpg

Pet vodećih momčadi u poretku 1. županijske nogometne lige (Rudar D, Inkop, Zagorec VT, Jedinstvo i Radoboj) ostvarili su pobjede u utakmicama 15. kola. Vodeći Rudar D je prošao teško gostovanje kod Oštrca, koje je momčad iz Zlatara stavilo u vrlo neugodnu poziciju za nastavak prvenstva. Drugoplasirani Inkop uvjerljivo je savladao goste iz Huma na Sutli. Bodovno poravnat s Inkopom je Zagorec iz Velikog Trgovišća.

U ovom kolu slavili su na gostovanju u Donjoj Stubici. U Svetom Križu Začretju su brzo zaboravili uvjerljiv poraz iz prošlog kola od Inkopa i u ovom kolu bilježe najuvjerljiviju pobjedu od čak 6:1 protiv Straže. Uspješan kao gost bio je i Radoboj protiv Pregrade. Važne pobjede za nastavak prvenstva ostvarili su Schiedel protiv Ivančice i Rudar M na gostovanju u Klanjcu.

Vodeći Rudar D ima 34 boda i bježi najbližoj pratnji (Inkop i Zagorec VT) za tri boda. Slijede Jedinstvo s 29 i Radoboj s 26 bodova. S malo veći bodovnim zaostatkom slijedi Stubica na 6. mjestu koja ima 21 bod. Bod manje ima Schiedel.

Straža je pala na 8. mjesto s 19 osvojenih bodova, dok bod manje na 9. mjestu ima Klanjec. Rudar M se s nova tri boda probio na 10. mjesto i ima 17 bodova, dva više od Oštrca na 11. i tri više od Oroslavja na 12. mjestu. Na samom začelju su Pregrada i Ivančica sa po 9 bodova.

Slijedeće 16. kolo igra se u ponedjeljak 9. travnja u 16.30. Vodeći Rudar D u Dubravi Zabočkoj dočekuje Pregradu. Inkop gostuje u Oroslavju, dok Zagorec u Velikom Trgovišću dočekuje Schiedel. Jedinstvo gostuje u Mihovljanu, a Radoboj dočekuje Klanjec. Još se sastaju Straža i Stubica, te Ivančica i Oštrc.

Detaljan izvještaj sa svake pojedinačne utakmice možete pročitati u današnjem broju Zagorkog lista